linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
INDUMATION HAALT KAAP 10.000 BEZOEKERS
De vijfde editie van INDUMATION.BE, die van 6 tot 8 februari 2019 in Kortrijk Xpo werd georganiseerd, klokte af op 9.076 professionele bezoekers. Lees meer
GROTE REPUTATIESCHADE DOOR STAKING
De reputatieschade door de nieuwe nationale staking is immens, waarschuwt Marc Lambotte, CEO van technologiefederatie Agoria. Lees meer
FLANDERS MAKE MET SMART FACTORY INITIATIEF
Productiebedrijven kunnen er niet meer om heen: hun klanten verwachten steeds meer producten op maat, snel geleverd en liefst zonder meer te betalen. Lees meer
prev
next

OMRON: robot-assisted packaging at Combilo

 

EENDUIDIGE COMMUNICATIESTANDAARD VOOR IoT

29/11/2018

'De tijden van verschillende communicatieprotocollen in de industrie zijn voorbij', bevestigt Stefan Schönegger, vice-president Strategie en Innovaties bij B&R.

De beslissing voor een eenduidige communicatiestandaard voor industriële IoT is gevallen

OPC UA over TSN wordt de uniforme communicatiestandaard voor Industrial IoT. De standaardisering en verdere ontwikkeling van OPC UA op veldniveau zal uitgevoerd worden onder toezicht van de OPC Foundation. Daarmee wordt voor de markt een reeds lang bestaande wens vervuld: een fabrikantonafhankelijke en interface-vrije oplossing voor industriële communicatie.

B&R is één van de hoofdrolspelers in het initiatief tot ontwikkeling en standaardisering van OPC UA over TSN voor communicatie op controller- en veldniveau. Het bedrijf heeft een leidende rol in de betrokken standaardiseringsorganisaties: OPC Foundation, IEC/IEEE en VDMA. Daarnaast neemt B&R actief deel aan “testbeds”, zoals dat van het Industrial Internet Consortium. 'Wij zorgen ervoor dat machinebouwers en -operators zo snel mogelijk kunnen profiteren van een geharmoniseerde communicatie in de industrie', aldus Stefan Schönegger, vice-president Strategy & Innovation bij B&R (zie foto). Daarnaast is ABB, de moedermaatschappij van B&R, opgenomen in het bestuur van de OPC Foundation.

Tot 18x sneller

OPC UA over TSN zal in de toekomst “plug-and-produce” geschikte netwerken mogelijk maken, die eenvoudig geconfigureerd en geadministreerd kunnen worden. Tegelijkertijd kunnen netwerkdeelnemers tot 18 keer sneller communiceren dan met alle protocollen die momenteel in de markt beschikbaar zijn. Dat biedt onder andere nieuwe mogelijkheden op het gebied van hoog-gesynchroniseerde aandrijftoepassingen en besturingstaken.

OPC UA over TSN zal ook voldoen aan de eisen van toekomstige IoT-toepassingen. De technologie maakt meerdere 10.000-en knooppunten in een netwerk mogelijk en profiteert van de bandbreedte-uitbreidingen van de Ethernet standaarden. Hierdoor blijven grote hoeveelheden gegevens probleemloos hanteerbaar – bijvoorbeeld bij geïntegreerde vision toepassingen.

IT en OT gaan samen

OPC UA maakt een volledig naadloze en transparante communicatie mogelijk vanaf de sensor tot in de cloud. IT en OT gaan over in een gemeenschappelijk netwerk en vormen zo de basis voor alle toepassingen in Industrial IoT. Omdat zowel OPC UA als ook de Ethernet-uitbreiding TSN door onafhankelijke organisaties beheerd en verder ontwikkeld worden, is OPC UA over TSN een volledig fabrikantonafhankelijk protocol. 'Machinebouwers en operators zijn voor wat betreft de communicatie niet langer afhankelijk van individuele aanbieders',legt Schönegger uit.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

enkellogofeb2019