linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
INDUMATION HAALT KAAP 10.000 BEZOEKERS
De vijfde editie van INDUMATION.BE, die van 6 tot 8 februari 2019 in Kortrijk Xpo werd georganiseerd, klokte af op 9.076 professionele bezoekers. Lees meer
GROTE REPUTATIESCHADE DOOR STAKING
De reputatieschade door de nieuwe nationale staking is immens, waarschuwt Marc Lambotte, CEO van technologiefederatie Agoria. Lees meer
FLANDERS MAKE MET SMART FACTORY INITIATIEF
Productiebedrijven kunnen er niet meer om heen: hun klanten verwachten steeds meer producten op maat, snel geleverd en liefst zonder meer te betalen. Lees meer
prev
next

OMRON: robot-assisted packaging at Combilo

 

AANDRIJFOPLOSSING SIEMENS VOOR BLOWERMODEL

29/11/2018

Kaeser Kompressoren SE (Kaeser) is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige persluchtsystemen.

Bij de recente ontwikkeling van een nieuwe blowerreeks en de keuze van een geschikt aandrijfsysteem werd het bedrijf geconfronteerd met verschillende uitdagingen.

Een van deze uitdagingen bestond uit het verzekeren van een hoog rendementsniveau voor het volledige regelbereik. Kaeser koos ervoor dit probleem op te lossen door middel van een moderne, compacte Siemens-aandrijving met een buitengewone vermogensdichtheid. Met dit betrouwbare en energie-efficiënte systeem kan Kaeser niet alleen ruimtebesparingen realiseren; het onderhoudsarme ontwerp zorgt ook voor lagere onderhoudskosten.

De nieuwe motoren van de Simotics SD next generation-reeks ondersteunen bedrijven bij de digitale transformatie en worden gekenmerkt door hun compacte en toekomstbestendige ontwerp. De Simotics SD-motor voldoet aan energie-efficiëntieklassen IE3 en IE4 en realiseert een opmerkelijk hoog aanloop- en losbreekkoppel.

Een van de laatste nieuwe ontwikkelingen van Kaeser is een uiterst efficiënte schroefblower van het HBS 1600-type in het vermogensbereik van 132 tot 250 kilowatt. Schroefblowers worden voornamelijk gebruikt voor klassieke lagedruktoepassingen zoals het verluchten van bezinkbekkens en het schoonspoelen van filters in water- en afvalwaterbehandelingsinstallaties of voor het pneumatisch transport van bulkgoederen. Een van de grootste uitdagingen bij het gebruik van dergelijke systemen is de sterk schommelende behoefte aan perslucht, waardoor een continue debietregeling vereist is. Om deze uitdaging aan te gaan, koos Kaeser voor een aandrijfoplossing van Siemens op basis van een Simotics SD next generation BG315-motor en een Sinamics G120-omvormer.

Het aandrijfsysteem voor de nieuwe schroefblower bestaat uit een Simotics SD next generation-motor en een modulaire Sinamics G120-omvormer met geïntegreerde DC-link reactor.

Hoog systeemrendement

Het gebruik van een omvormer verzekert een continue debietregeling van het systeem overeenkomstig de wisselende persluchtbehoefte. De nieuwe Sinamics G120 FSG-framemaat voor de PM240-2 Power Module-reeks is modulair opgebouwd en uitgevoerd met een geïntegreerde DC-link reactor (gelijkstroom-lijnreactor). Lijnreactoren worden in het gelijkstroomcircuit van een omvormersysteem geïntegreerd om de netterugkoppeling aan primaire zijde tot een minimum te beperken. 

Wanneer gebruikt in combinatie met een Simotics SD-motor die aan energie-efficiëntieklassen IE3 en IE4 voldoet en een opmerkelijk hoog aanloop- en losbreekkoppel biedt, creëert de omvormer een optimaal afgestemd aandrijfsysteem. Zo is niet alleen een uiterst betrouwbare regelbaarheid verzekerd, maar ook een hoog systeemrendement (IES2), zoals vastgelegd in Europese norm EN 50598 betreffende het ecologisch ontwerp van elektrische aandrijf- en motorsystemen.

Efficiënt, compact en kostenbesparend

'Simotics SD next generation is ideaal voor onze nieuwe HBS-schroefblower, vooral vanwege de hoge energie-efficiëntie, het compacte ontwerp en de lage onderhoudskosten', aldus Wolfgang Hartmann, hoofd marketing bij Kaeser. De sterk gereduceerde onderhoudskosten zijn te danken aan geoptimaliseerde onderhoudsintervallen en het gebruik van bijzonder duurzame componenten.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

enkellogofeb2019