linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
REXROTH BOUWT GROOTSTE KRAAN
De nieuwe krachtpatser van Sarens is klaar om de wereld te veroveren. De SGC-250 kan in één beweging 2.000 ton hijsen over 100 meter. Lees meer
EXPLOSIEBESTENDIGE FLOWCOMPUTER
Duranmatic brengt van haar Nederlandse leverancier Fluidwell de E126, een  explosiebestendige flowcomputer voor gecorrigeerde gas- en vloeistofvolumemeting. Lees meer
RITTAL OP INDUMATION MET VX25
Rittal op INDUMATION 2019 met VX25. Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

FESTO BOUWT MET LELY MELKROBOT

04/12/2018

De Duitse pneumaticaspecialist Festo nodige techniekjournalisten van de hele wereld uit op hun jaarlijkse persconferentie.

Plaats van de ontmoeting voor deze 17de editie van de Festo International Press Conference was dit jaar het Festo Experience Centre in Delft. 

Twee dagen lang maakten de journalisten kennis met de nieuwste ontwikkelingen op gebied van pneumatica en Industrie 4.0. General Manager Festo Benelux Ing. Dennis van Beers fungeerde als gastheer en sprak over de disruptieve impact van de digitalisering op productieprocessen en klantenservice. Festo laat zich in de eigen innovatieve ontwikkelingen graag inspireren door de natuur en tijdens een diner in de Haaienzaal van de Blijdorp Zoo gaf Dr. Heinrich Frontzek een uiteenzetting over het Bionic Learning Network.

De volgende dag stond een bezoek aan Lely in Maassluis op het programma. Deze Nederlandse producent van robots en datasystemen voor de melkveehouderij zag het levenslicht in 1948 toen de twee broers Van der Lely een harkkeerdermachine (om hooi op het veld om te keren) op de markt brachten. Later volgde een kunstmeststrooier en in 1992 startte het bedrijf met de productie van melkrobots. 

Niet veel mensen willen boer zijn, nochtans is dit een belangrijk beroep. De demografische cijfers stijgen en in 2050 zal men naar schatting wereldwijd tot 70 procent meer voedsel moeten produceren om iedereen eten te kunnen geven. Lely wil hier meehelpen om op een duurzame manier de voedselproductie te optimaliseren. 

‘Wat kunnen we rond de koe automatiseren en hiermee het leven van de boer makkelijker maken?’, is de vraag die de ingenieurs bij Lely zich stellen. Samen met Festo werd een volledige geautomatiseerde melkrobotmachine ontwikkeld. Zo kan de koe zelf kiezen wanneer ze wordt gemolken. Ze loopt vrij rond, want een gelukkige koe zorgt voor meer en betere melk. 

In april van dit jaar werd deze nieuwe Lely Astronaut A5 melkrobot gelanceerd. Festo ontwikkelde in samenspraak met Lely de beweging van de arm van deze geautomatiseerde melkinstallatie. De A5 is een combinatie pneumatiek en elektromechanische aandrijving. Hiervoor worden een EMCA motor en elektromechanische spindle ESBF gebruikt, alsook de DSBF pneumatische cilinder en de VTUB ventielterminal. De automatische arm melkt de koe in 7 tot 8 minuten.

www.festo.be

www.lely.com

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logo213