linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
TRACS NU OOK VERDELER OVERMAT
Sinds kort is het Herentalse Tracs nu ook importeur en verdeler van de Italiaanse Overmat-chapemachines voor België en Luxemburg. Lees meer
NOFIRNO-PAKKING BEELE BRANDVEILIG
Mangaten aan boord van schepen of in industriële en offshore-installaties worden veelal onregelmatig gebruikt. Lees meer
CONTACTLOZE WES-SENSOR VAN WARNER
Warner Electric, een premium merk van Altra Industrial Motion Corporation, heeft een technologie ontwikkeld om de elektromagnetische remmen van liften en podium/theatertoepassingen te monitoren.  Lees meer
prev
next

SMC: druk- en flowschakelaars/ pressostats

 

SAMENWERKING MIJNENJAGER PROGRAMMA

03/01/2019

Het consortium Belgium Naval & Robotics heeft zijn industriële samenwerkingsplan gepresenteerd.

Belgium Naval & Robotics nodigde zijn Belgische industriële en onderzoekspartners evenals een aantal lokale afgevaardigden uit om het industriële samenwerkingsplan voor te stellen dat het consortium in het kader van het Belgisch-Nederlandse mijnenjagerprogramma uit wenst te voeren. Dit plan omvat 39 samenwerkingsverbanden die met partners in heel België zijn opgezet en zal over de komende 20 jaar honderden banen creëren.

Het voorstel van Belgium Naval & Robotics is met name gebaseerd op de erkende industriële en operationele deskundigheid van Naval Group en Eca Robotics op gebied van mijnenbestrijding en marinescheepsbouw. Naval Group en Eca Group werken sinds de jaren ‘70 samen op gebied van onderwater ontmijning en aan het mijnenjagerprogramma. 

Met het industriële samenwerkingsplan stelt Belgium Naval & Robotics voor België te ondersteunen bij de versterking van haar strategische autonomie en leiderschap op internationaal niveau en binnen de NAVO op het gebied van mijnenbestrijding. De uitbreiding van de Belgische industriële basis met betrekking tot geavanceerde technologie en de belangrijkste producten voor deze sector verzekert een duurzame creatie van banen met een hoge toegevoegde waarde.

België begeleiden bij de ontwikkeling van de systemen

Belgium Naval & Robotics zal een industrieel kenniscentrum opzetten in België voor activiteiten met een zeer hoge toegevoegde waarde. De autonomie en de strategische uitmuntendheid van België garanderen is het belangrijkste streven van dit centrum. Het centrum zal België ook kunnen begeleiden bij de ontwikkeling van de systemen op gebied van robotica, kunstmatige intelligentie of akoestische discretie en cyberveiligheid, voor de duur van het programma en daarna. Deze structurende partnerschappen zijn al getekend zodat dit project tot stand kan komen.

Belgium Naval & Robotics heeft al zo’n veertig Belgische samenwerkingsverbanden gesloten voor de belangrijkste aspecten van het programma en de toekomstige ontwikkelingen daarvan. Het consortium presenteert nu een plan aan de Belgische autoriteiten dat het creëren van honderden banen voor de komende 20 jaar omvat. Deze economische activiteit zal een belangrijke toegevoegde waarde genereren zowel met betrekking tot het aantal banen als op technologisch niveau. De activiteit wordt bovendien eerlijk verdeeld over de drie regio’s: Wallonië, Vlaanderen en Brussel.

De belangrijke partner voor dit project, Flanders Ship Repair, zal in Zeebrugge 100% van het onderhoud aan de twaalf schepen verzekeren. België zal zo over totale autonomie beschikken om voor de duur van het programma de schepen en de mijnenbestrijdingssystemen te onderhouden en te ontwikkelen.Indien de Belgische marine dit wenst, kan ECA Robotics Belgium het onderhoud van de onbemande systemen (“Tools”) ook in Zeebrugge uitvoeren.

www.belgium-naval-and-robotics.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logoAM216