linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
D-MP SENSOR VAN SMC BIEDT ZEKERHEID
D-MP sensor van SMC biedt constante nauwkeurigheid en controle. Lees meer
MEER FAILLISSEMENTEN NA WETSWIJZIGING
Recente wetswijzingen in het Belgische bedrijfslandschap veroorzaken de huidige stijgingen van het aantal faillissementen.  Lees meer
FAST MOVERS, SNEL LEVERBAAR UIT VOORRAAD
Begin dit jaar lanceerde ATB Automation de inmiddels veel gevraagde en gebruiksvriendelijke catalogus Bönnekamp Mechanical Components.  Lees meer
prev
next

SMC: druk- en flowschakelaars/ pressostats

 

EXPLOSIEBESTENDIGE FLOWCOMPUTER

17/01/2019

Duranmatic brengt van haar Nederlandse leverancier Fluidwell de E126, een  explosiebestendige flowcomputer voor gecorrigeerde gas- en vloeistofvolumemeting.

De E126 meet, met behulp van externe sensoren, actuele stroming, temperatuur en druk en converteert deze met een ideale gasformule naar gasvolume onder vaste referentie omstandigheden. Het apparaat is bedoeld om direct op meetlocaties informatie van processen zoals debiet, totaal, temperatuur, druk, meeteenheden en snelheid zichtbaar te maken.

Het bedienen en instellen van de display-functies is snel, veilig en gemakkelijk dankzij het toetsenbord onder glas. De E126 flow-computer biedt hiermee gebruikersvriendelijkheid in de zwaarste omstandigheden. Het menu, het display en de navigatiestructuur zijn ontworpen volgens het Fluidwell-principe 'know one, know them all', dat zorgt voor een eenvoudige en intuïtieve bediening van de verschillende Fluidwell-totalisators, flowcomputers en andere displays.

De roestvrijstalen 316L  E-serie behuizing is ontworpen met veiligheid in het achterhoofd. Hij is bedoeld voor toepassing in de zwaarste omstandigheden van tropische regenbuien, woestijn- en zeeklimaat en extreme temperatuurschommelingen. Een behuizing van spuitgietaluminium met dezelfde beschermingsklasse voor binnendringende stoffen is beschikbaar voor toepassingen waar kosten belangrijk zijn.

Montage en installatie  zijn snel en eenvoudig uit te voeren dankzij een ruime kabel aansluitruimte en plug & play connectoren.  Voor montage op de flowmeter  is 1 "NPT-draad voorzien.  Voor aansluiting van de temperatuur- en druksensoren en de flowmeter worden alle gangbare signalen zoals PT100, 0(4)-20 mA, 0-10 VDC, Namur, reedswitches, hall-effect sensoren en NPN/PNP pulsen geaccepteerd.

De E-Series zijn ATEX, IECEx, FM en CSA C-US gecertificeerd voor omgevingstemperaturen van  -40°C to +70°C (-40°F to +158°F) en zodoende geschikt voor meest voorkomende explosie gevaarlijke  toepassingen over de gehele wereld.

www.duranmatic.nl

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logoAM216