linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
TWEEDE EDITIE MOVING AUTOMATION
Na meer dan 20 edities op de Belgische markt werd er vorig jaar nieuw leven geblazen in het industriële event Elektro Mechanische Contactdag (EMC). Lees meer
NIEUWE COMPACTE TANDKRANSLAGER
Snelle roterende beweging in een kleine ruimte. Dit zijn vaak de specifieke eisen voor tandkranslagers in automatisering of podiumtechniek en ook in besturingspanelen. Lees meer
CONTROL TECHNIQUES VERHOOGT GARANTIE
Iedereen die nu een Commander frequentieregelaar koopt, kan via registratie zijn productgarantie van standaard twee jaar gratis verlengen naar vijf jaar. Lees meer
prev
next

SMC: druk- en flowschakelaars/ pressostats

 

IGUSKABEL VOOR SEW EN SIEMENS MOTOREN

23/01/2019

Wanneer de gebruiker op zoek is naar een flexibele drivekabel, dan biedt igus technisch de kosten-effectiefste oplossing.

Voor SEW en Siemens motoren, heeft de motion plastics specialist nu de CF280.UL.H ontwikkeld, een nieuwe hybridekabel, specifiek voor gebruik in de kabelrupsen. Gebruikers van intralogistiek, bewerkingsmachinebouw of de automotive industrie kunnen nu vertrouwen op een oplossing met een garantie van 36 maanden, gekocht als meterwaren of als voorgemonteerde readycable.

Voor het aandrijven van motoren krijgen steeds meer ingenieurs te maken met hybride kabels. In deze aandrijfoplossingen, worden energietoevoer en andere functies via één enkele kabel getransporteerd. Op deze manier vervangt motorfabrikant Siemens bijvoorbeeld de encoderkabel met een BUS-element en voegt dit toe aan de voedingsaders. Dit elimineert de noodzaak voor bekabeling met een separate meetsysteemkabel voor de encoder. igus heeft nu haar low-cost hybride kabelprogramma uitgebreid met de CF280.UL.H, welke is geschikt voor SEW en Siemens motoren. De nieuwe, uiterst flexibele kabel is specifiek ontworpen voor gebruik in kabelrupsen. Deze is geschikt voor toepassingen met een 10 x d buigradius en voor alle industrietakken, van werktuigmachines en de automotive industrie tot aan de intralogistieke sector. Zelfs temperaturen vanaf -25°C tot +80°C vormen geen enkel probleem voor de kabel. Afhankelijk van de klantspecificatie, heeft de nieuwe hybridekabel een zwarte of oranje oliebestendige PUR-buitenmantel, is koelmiddelbestendig en vlamvertragend.

Een gevlochten afscherming met een hoge bedekkingsgraad, waarborgt een goede EMC-bescherming van de kabel gedurende een lange levensduur. igus voert regelmatig continue tests uit op alle kabelprogramma's in 's werelds grootste laboratorium met een oppervlakte van maar liefst 2.750 m². In een serie tests bij 7,5 x d, doorstonden hybridekabels zonder beschadiging, meer dan 8 miljoen cycli. Een ander voordeel van de nieuwe kabelserie is dat deze beschikt over de Amerikaanse UL-goedkeuring, maar ook over het EAC en CTP-certificaat voor de Russische markt.

Wordt direct geleverd als aansluitklare readycable

Op verzoek van de klant confectioneert igus al haar kabels met de juiste connector. Met ruim 4.200 drivekabels, geproduceerd conform 24 merkstandaarden, vindt de klant altijd de voordeligste kabel voor zijn of haar toepassing. Alle kabels worden na confectionering en krijgen een goedkeuringszegel. Door het testen van alle chainflex-kabels tijdens beweging, onder realistische omstandigheden, heeft igus een unieke positie verworven als enige fabrikant op de markt die een garantie van 36 maanden biedt op het hele kabelassortiment.

www.igus.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logoAM216