linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
TWEEDE EDITIE MOVING AUTOMATION
Na meer dan 20 edities op de Belgische markt werd er vorig jaar nieuw leven geblazen in het industriële event Elektro Mechanische Contactdag (EMC). Lees meer
NIEUWE COMPACTE TANDKRANSLAGER
Snelle roterende beweging in een kleine ruimte. Dit zijn vaak de specifieke eisen voor tandkranslagers in automatisering of podiumtechniek en ook in besturingspanelen. Lees meer
CONTROL TECHNIQUES VERHOOGT GARANTIE
Iedereen die nu een Commander frequentieregelaar koopt, kan via registratie zijn productgarantie van standaard twee jaar gratis verlengen naar vijf jaar. Lees meer
prev
next

SMC: druk- en flowschakelaars/ pressostats

 

OMRON LANCEERT NX-SERIE-VEILIGHEIDSCONTROLLER

24/01/2019

Omron heeft de wereldwijde release aangekondigd van de NX-serie-veiligheidscontroller, die als eerste ter wereld twee veiligheidsprotocollen ondersteunt: CIP-Safety™*2, dat wordt gebruikt door fabrikanten van industriële robots en Safety over EtherCAT®*3 (FSoE).

Fabrikanten in de automotive- en voedselindustrie hebben te maken met producten met korte levenscycli en hebben daarvoor productielijnen nodig met een opbouw die geschikt is voor veel verschillende producten in kleine volumes.

Veiligheidssystemen leggen productielijnen of locaties stil om mensen te beschermen tegen mogelijke gevaren, zoals robots die in gebruik zijn. In het geval van traditionele veiligheidssystemen moet de hele productielijn worden gecontroleerd, zelfs als er slechts een deel wordt aangepast. Er is steeds meer vraag naar veiligheidssystemen met gemakkelijke installatie en onderhoud, vanwege de groeiende inzet van robots en tekorten aan ervaren controleurs.

Om aan deze vraag te voldoen heeft Omron de NX-serie-veiligheidscontroller ontwikkeld. Deze maakt het gemakkelijk om veiligheidssystemen op te zetten voor grote productielijnen met industriële robots en voor fabrieksapparatuur met snelle besturing. Het biedt modulair veiligheidstoezicht, waardoor het niet meer nodig is om de hele productielijn stil te leggen als de lay-out wordt aangepast of tijdens onderhoud. Door automatisch geprogrammeerde veiligheidssystemen, offline simulatie en online functietesten voor het testen van veiligheidsprogramma's is er minder tijd nodig, van de ontwerpfase tot aan de veiligheidscontrole. Dankzij loggegevens kunnen bovendien zelfs onervaren werknemers de oorzaak vinden van een plotselinge productieonderbreking, wat de productiviteit maximaliseert.

De NX-series-veiligheidscontroller bestaat uit de volgende onderdelen:

 • NX-SL5500/5700 veiligheids-CPU
 • NX-CSG320 communicatie-controle-unit
 • NX102-9020 controller voor machineautomatisering

Kenmerken:

 1. Twee verschillende netwerken in één veiligheidssysteem om de behoeften van klanten tegemoet te komen
 • Als u de NX-serie-veiligheidscontroller verbindt met de NX102 controller voor machineautomatisering, kunt u EtherNet/IP™ + CIP Safety™ en EtherCAT® + FSoE (FailSafe over EtherCAT) op hetzelfde moment gebruiken.
 • Veiligheidssystemen voor CIP Safety™-robots van verschillende merken zijn eenvoudig op te zetten.
 • De NX-SL5700 veiligheids-CPU kan maximaal 254 CIP Safety™-verbindingen maken, wat veiligheidssystemen voor grote productielijnen mogelijk maakt.
 • Als u de NX-serie-veiligheidscontroller verbindt met de NX102 controller voor machineautomatisering kunt u real-time veiligheid beheren voor maximaal 12 motoren met EtherCAT® en FSoE.
 1. Geïntegreerde ontwikkelomgeving Sysmac Studio voor snelle veiligheidsprogrammering 
 • Automatisch programmeren reduceert de benodigde programmeertijd voor veiligheidscontroles.
 • Met offline simulatie kunnen programma's worden geverifieerd zonder hardware te verbinden.
 • Als u een online functietest uitvoert, worden instructies weergegeven op het scherm tijdens de opbouw van de productielijn tot het rapporteren van output, waardoor zelfs onervaren gebruikers de veiligheidssystemen kunnen controleren.
 1. Eenvoudig onderhoud en snelle probleemoplossing
 • Met behulp van gelogde veiligheidsgegevens wordt de oorzaak van productieonderbrekingen snel gevonden.
 • Door een veiligheidsunit te herstellen, kunt u gemakkelijk hardware vervangen zonder software te gebruiken.

Er wordt een SD-kaart gebruikt met log-instellingen voor het loggen van veiligheidsgegevens. Als aan bepaalde voorwaarden is voldaan, worden de aangegeven variabelen van het apparaat en openbare variabelen in chronologische volgorde opgeslagen op de geheugenkaart. Met deze functie worden plotselinge onderbrekingen van het systeem snel gevonden en kunnen preventieve maatregelen worden genomen.

Met de NX-serie veiligheidscontroller blijft Omron streven naar indrukwekkende verbeteringen in productiviteit en veiligheid voor de mondiale productie-industrie. Samen met bedrijven van klanten kan 'innovative-Automation!' steeds verder worden gerealiseerd.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logoAM216