linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
TWEEDE EDITIE MOVING AUTOMATION
Na meer dan 20 edities op de Belgische markt werd er vorig jaar nieuw leven geblazen in het industriële event Elektro Mechanische Contactdag (EMC). Lees meer
NIEUWE COMPACTE TANDKRANSLAGER
Snelle roterende beweging in een kleine ruimte. Dit zijn vaak de specifieke eisen voor tandkranslagers in automatisering of podiumtechniek en ook in besturingspanelen. Lees meer
CONTROL TECHNIQUES VERHOOGT GARANTIE
Iedereen die nu een Commander frequentieregelaar koopt, kan via registratie zijn productgarantie van standaard twee jaar gratis verlengen naar vijf jaar. Lees meer
prev
next

SMC: druk- en flowschakelaars/ pressostats

 

GESTANDAARDISEERDE SERVOMOTORREMMEN MATRIX

31/01/2019

Matrix is producent van individuele remoplossingen en heeft zijn aanbod van standaard servomotorremmen (SMB's) voor elektromotoren met gangbare afmetingen uitgebreid. 

Hierdoor ontstaat een grotere diversiteit voor de meest voorkomende bouwgroottes, terwijl het topsegment van de serie voortaan meer remkracht levert. Het resultaat? Klanten hebben meer keuze om de optimale remoplossing te vinden, met name voor zwaardere toepassingen, en de levertijden zijn korter.

Matrix heeft veel ervaring met servomotoren en begrijpt de klantbehoeften. Op deze basis werd de SMB-serie ontwikkeld. De nieuwe 5 Nm SMB090 vergroot het aanbod in het felst bevochten segment, waarbij de specifieke maat en het koppel hoog op de verlanglijst van de klant staan. Daarnaast vormt de 32 Nm SMB155 een oplossing voor servomotoren in zwaardere toepassingen, die veel koppel en robuustheid vereisen.

Deze SMB-serie dient in principe om de klant een snelle oplossing te bieden door het product te standaardiseren, waardoor het ontwerp- en ontwikkelingsproces worden verkort en gestroomlijnd. Maar dat betekent niet dat deze remmen geen individueel afgestemde prestaties leveren, want Matrix heeft door een jarenlang en voortdurend proces een product weten te ontwikkelen dat perfect geschikt is voor de meeste servomotortoepassingen, waaronder robotica, industriële automatisering, op afstand bediende voertuigen (ROV's), medische apparatuur en drukmachines.

De standaard SMB-serie van Matrix levert enorm veel kracht in een compact pakket en is daarbij ook nog uiterst nauwkeurig. De experts van Altra, de groep waartoe Matrix behoort, hebben een eigen frictiemateriaal ontwikkeld, dat tot 120 °C een stabiel statisch en dynamisch remkoppel levert, terwijl het bijzonder slijtvast is. Dit resulteert in een erg betrouwbare innovatieve rem, die ruim voldoende statische houdkracht biedt om de last te positioneren, maar ook genoeg dynamisch koppel afgeeft voor noodstops.

Matrix is een vooraanstaand merk van de Altra Industrial Motion Corporation en een ervaren fabrikant, die alle SMB-componenten zelf bouwt en assembleert volgens de 'lean' productiemethoden. Dit zorgt voor kwaliteitsverbetering, kortere levertijden (nauwelijks beïnvloed door de partijgrootte) en flexibiliteit om in te spelen op een veranderde klantbehoefte.

Door deze flexibiliteit kan de SMB-serie met vaste en aanpasbare opties worden aangeboden om de rem beter op de toepassing van de klant af te stemmen. Gebruikers kunnen kiezen voor een montage aan de achterkant, met een flens of magneet, naar gelang de bouwvorm van hun elektromotor. Elektrische aansluitingen, kabellengtes en bedrijfsspanning zijn ook naar keuze, waardoor de rem gemakkelijker in bestaande motorregelingen kan worden geïntegreerd. Er zijn bovendien standaardnaven voor diverse aandrijvingen leverbaar, maar ook naven met specifieke specificaties, die alle optimaal op de motoras passen.

Over Matrix: onderdeel van de Altra Group

Matrix International werd opgericht in 1939 en is een ontwerper en fabrikant van industriële elektromagnetische en hydraulische koppelingen en remmen. Matrix biedt hoogwaardige en kostenefficiënte oplossingen, die wereldwijd aan de zwaarste eisen voldoen. Matrix levert een uitgebreid programma van standaard en op maat gemaakte elektromagnetisch en met druk bediende koppelingen en remmen, tandkoppelingen en koppelbegrenzers.

www.matrix-international.com

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logoAM216