linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
TWEEDE EDITIE MOVING AUTOMATION
Na meer dan 20 edities op de Belgische markt werd er vorig jaar nieuw leven geblazen in het industriële event Elektro Mechanische Contactdag (EMC). Lees meer
NIEUWE COMPACTE TANDKRANSLAGER
Snelle roterende beweging in een kleine ruimte. Dit zijn vaak de specifieke eisen voor tandkranslagers in automatisering of podiumtechniek en ook in besturingspanelen. Lees meer
CONTROL TECHNIQUES VERHOOGT GARANTIE
Iedereen die nu een Commander frequentieregelaar koopt, kan via registratie zijn productgarantie van standaard twee jaar gratis verlengen naar vijf jaar. Lees meer
prev
next

SMC: druk- en flowschakelaars/ pressostats

 

SIEMENS STELT MINDSPHERE WORLD BELGIUM VOOR

05/02/2019

Bij de start van de industriebeurs INDUMATION.BE 2019 in Kortrijk Xpo is woensdag MindSphere World Belgium gelanceerd.

IoT opent de deuren voor data-analyse, machine-to-machine-communicatie en innovatieve bedrijfsmodellen, en belooft de komende jaren een belangrijke motor achter groei en productiviteit te worden. Stilaan wordt de ontwikkeling ervan voelbaar in elk industriedomein. Momenteel treden er elke dag 5,5 miljard ‘things’ in verbinding met elkaar. In 2020 worden dat er 26 miljard.

Met het open, cloudgebaseerde IoT-besturingssysteem MindSphere wil Siemens de voordelen van IoT toegankelijk maken voor alle industriespelers – van start-up tot multinational. MindSphere laat namelijk toe om producten, fabrieken, systemen en machines met elkaar te verbinden en waardevolle inzichten te halen uit grote hoeveelheden data dankzij geavanceerde analytics. Dat resulteert dan weer in efficiëntere productie en snellere innovatie.

Bovendien stimuleert het open Platform-as-a-Service-model van MindSphere  een sterk partner-ecosysteem. Om het wereldwijde netwerk rond MindSphere optimaal uit te bouwen, werd MindSphere World in het leven geroepen.

De Belgische afdeling MindSphere World Belgium is nu op INDUMATION.BE voorgesteld. Dat gebeurde door (zie foto vlnr): Andreas Oroszi, MindSphere World/FESTO, Jo Verstraeten, general manager FESTO, Ulf Könekamp, CEO MindSphere World/Siemens, Eddy Nelis, vice-president Siemens België-Luxemburg en Willem Van Overmeiren, cluster manager Actemium. 

Inmiddels hebben reeds 13 lokale partners – bedrijven, hogescholen en universiteiten – ingetekend voor deze Belgische community. Maken deel uit van MindSphere World Belgium: Actemium, ATS, Cloostermans, Engie Fabricom, FESTO, Innovation Unplugged, Kuka, Rittal, Sick, Siemens, Thomas More, Van Hoecke Automation en Yazzoom.

In het volgende nummer van Automation Magazine (nr 215 - maart) leest u meer over de ambities van Siemens en de MindSphere World community.

www.mindsphereworld.be

www.siemens.be/indumation

 

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logoAM216