linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
TRACS NU OOK VERDELER OVERMAT
Sinds kort is het Herentalse Tracs nu ook importeur en verdeler van de Italiaanse Overmat-chapemachines voor België en Luxemburg. Lees meer
NOFIRNO-PAKKING BEELE BRANDVEILIG
Mangaten aan boord van schepen of in industriële en offshore-installaties worden veelal onregelmatig gebruikt. Lees meer
CONTACTLOZE WES-SENSOR VAN WARNER
Warner Electric, een premium merk van Altra Industrial Motion Corporation, heeft een technologie ontwikkeld om de elektromagnetische remmen van liften en podium/theatertoepassingen te monitoren.  Lees meer
prev
next

SMC: druk- en flowschakelaars/ pressostats

 

SIEMENS STELT MINDSPHERE WORLD BELGIUM VOOR

05/02/2019

Bij de start van de industriebeurs INDUMATION.BE 2019 in Kortrijk Xpo is woensdag MindSphere World Belgium gelanceerd.

IoT opent de deuren voor data-analyse, machine-to-machine-communicatie en innovatieve bedrijfsmodellen, en belooft de komende jaren een belangrijke motor achter groei en productiviteit te worden. Stilaan wordt de ontwikkeling ervan voelbaar in elk industriedomein. Momenteel treden er elke dag 5,5 miljard ‘things’ in verbinding met elkaar. In 2020 worden dat er 26 miljard.

Met het open, cloudgebaseerde IoT-besturingssysteem MindSphere wil Siemens de voordelen van IoT toegankelijk maken voor alle industriespelers – van start-up tot multinational. MindSphere laat namelijk toe om producten, fabrieken, systemen en machines met elkaar te verbinden en waardevolle inzichten te halen uit grote hoeveelheden data dankzij geavanceerde analytics. Dat resulteert dan weer in efficiëntere productie en snellere innovatie.

Bovendien stimuleert het open Platform-as-a-Service-model van MindSphere  een sterk partner-ecosysteem. Om het wereldwijde netwerk rond MindSphere optimaal uit te bouwen, werd MindSphere World in het leven geroepen.

De Belgische afdeling MindSphere World Belgium is nu op INDUMATION.BE voorgesteld. Dat gebeurde door (zie foto vlnr): Andreas Oroszi, MindSphere World/FESTO, Jo Verstraeten, general manager FESTO, Ulf Könekamp, CEO MindSphere World/Siemens, Eddy Nelis, vice-president Siemens België-Luxemburg en Willem Van Overmeiren, cluster manager Actemium. 

Inmiddels hebben reeds 13 lokale partners – bedrijven, hogescholen en universiteiten – ingetekend voor deze Belgische community. Maken deel uit van MindSphere World Belgium: Actemium, ATS, Cloostermans, Engie Fabricom, FESTO, Innovation Unplugged, Kuka, Rittal, Sick, Siemens, Thomas More, Van Hoecke Automation en Yazzoom.

In het volgende nummer van Automation Magazine (nr 215 - maart) leest u meer over de ambities van Siemens en de MindSphere World community.

www.mindsphereworld.be

www.siemens.be/indumation

 

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logoAM216