linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
VIERDE IOT CONVENTION EUROPE
De jaarlijkse hoogmis van IOT in België gaat op woensdag 19 juni door in het Mechelse Lamot Congres Center.  Lees meer
ADVISEURS GRENSARBEID VLAANDEREN-NEDERLAND
Op een feestelijke conferentie in Antwerpen ontvingen de eerste 60 adviseurs uit het grensgebied een erkenning als Adviseur GrensInfoPunt (GIP) Vlaanderen-Nederland.  Lees meer
AGORIA PROMOOT DIGITAAL SKILLS PASPOORT
Technologiefederatie Agoria neemt het voortouw voor een ‘digitaal skills paspoort’ voor 4,5 miljoen Belgen. Lees meer
prev
next

OMRON: robot-assisted packaging at Combilo

 

NORD OP LOGIMAT STUTTGART

21/02/2019

Op LogiMAT 2019, van 19 tot 21 februari 2019 te Stuttgart, toonde NORD DRIVESYSTEMS haar decentrale en innovatieve aandrijfoplossingen voor digitale en modulaire intralogistieke systemen.

De gedecentraliseerde aandrijftechniek omvat de motorstarters en frequentieregelaars tot 22 kW. Intelligente aandrijftechniek is een belangrijke voorwaarde voor digitalisering en automatisering van de productie, want het maakt autonome en onderling verbonden productieprocessen in "slimme fabrieken" mogelijk.

Als één van de toonaangevende leveranciers in de industrie beschikt NORD DRIVESYSTEMS over een uitgebreid modulair systeem van decentrale aandrijftechniek met frequentieomvormers die direct op de motor of in de onmiddellijke omgeving van de motor gemonteerd zijn. 

Efficiënte aandrijfsystemen met gedecentraliseerde intelligentieDe aandrijfcomponenten hebben een vermogensbereik tot 22 kW en een standaard geïntegreerde PLC, ze kunnen geleverd worden met alle in de handel verkrijgbare stekkerverbindingen. Ze kunnen vrij geconfigureerd en aangepast worden aan elke toepassing. Dankzij de in de omvormer geïntegreerde PLC kunnen de decentrale aandrijvingen werken in master-slave-configuratie, met elkaar communiceren en zelfstandig controletaken op zich nemen. Dat maakt het mogelijk om een fabriek te ontwerpen met autonome productiegroepen en productie-eilanden. De PLC verwerkt de gegevens van sensoren en actuatoren en kan autonoom de sequentievolgorde opstellen, maar kan ook data uit de aandrijving en de rest van de applicatie communiceren met een bovenligggend platform, andere componenten in het netwerk of naar de cloud. Dit maakt het mogelijk om continu conditiebewaking en vormt daarmee de basis voor zowel voorspellende onderhoudsconcepten als een optimale dimensionering van de productie eenheid.

Meer efficiëntie en veiligheid

Naast intelligente netwerken zijn er ook economische aandrijftechnische oplossingen nodig. Een beproefde methode om dit te realiseren is het verminderen van het aantal varianten. Met het LogiDrive systeem levert NORD service- en onderhoudsvriendelijke plug & play technologie met een uitmuntende efficiëntie en betrouwbaarheid. LogiDrive-aandrijvingen bestaan uit energiezuinige IE4 reductiemotoren, 2-traps kegelwielreductoren en gedecentraliseerde frequentieregelaars die zorgen voor geoptimaliseerde processen en minder kosten.
NORD biedt fail-safe communicatie en veilige bewegingsfuncties volgens IEC 61800-5 met de SK TU4-PNS PROFIsafe-module. Functies zoals SLS (Safety Limited Speed), SSR (Safe Speed Range), SDI (Safe Direction), SOS (Safe Operation Stop) en SSM (Safe Speed Monitor) kunnen geïntegreerd worden om de veilige stopfuncties van de aandrijvingen uit te breiden.

Mobiele serviceoplossingen

Met de NORDCON APP en de bijbehorende Bluetooth stick "NORDAC ACCESS BT" ontwikkelde het bedrijf een mobiele inbedrijfstellings- en serviceoplossing voor alle NORD-aandrijvingen. De visualisatie via dashboard is handig voor de bewaking van de aandrijving en de diagnose van storingen. Het instellen van de aandrijvingen is eenvoudig dankzij de helpfunctie en een snelle toegang tot parameters. De app biedt ook andere handige functies zoals back-up, herstel en oscilloscoop.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

indumotionmrt2019