linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
VIERDE IOT CONVENTION EUROPE
De jaarlijkse hoogmis van IOT in België gaat op woensdag 19 juni door in het Mechelse Lamot Congres Center.  Lees meer
ADVISEURS GRENSARBEID VLAANDEREN-NEDERLAND
Op een feestelijke conferentie in Antwerpen ontvingen de eerste 60 adviseurs uit het grensgebied een erkenning als Adviseur GrensInfoPunt (GIP) Vlaanderen-Nederland.  Lees meer
AGORIA PROMOOT DIGITAAL SKILLS PASPOORT
Technologiefederatie Agoria neemt het voortouw voor een ‘digitaal skills paspoort’ voor 4,5 miljoen Belgen. Lees meer
prev
next

OMRON: robot-assisted packaging at Combilo

 

1500STE PV-BORD VOOR CKS

21/02/2019

De afdeling bordenbouw van elektrotechnisch bedrijf CKS uit Dilsen-Stokkem produceerde onlangs het 1500ste PV-bord.

In 2007 ging het bedrijf de uitdaging aan om samen met de netbeheerder en keuringsinstantie hun eigen netontkoppelborden te realiseren. ‘Op vraag van de markt’, luidt het bij CKS. De start van duurzame klantenrelaties.

‘Elf jaar geleden hebben we onze eerste netontkoppelborden van A tot Z in huis gerealiseerd. De PV borden zorgen voor een veilige koppeling tussen PV installatie en het net. De netbeheerder en de keuringsinstantie worden in dit proces betrokken. Voor onze netontkoppelborden, die we gestandaardiseerd hebben, houden we steeds rekening met de strenge voorwaarden én we hebben de ijkingsprocedure volledig geautomatiseerd. Hierdoor zijn we in staat om de levertermijn terug te brengen naar 2 weken’, zegt Enrico Traini, manager van de afdeling Bordenbouw bij CKS.

Een klant aan het woord

Izen is één van de klanten waar CKS nauw mee samenwerkt. ‘Onze samenwerking met CKS loopt al vele jaren. Wij zijn uitermate tevreden over de snelle levertermijnen en de hoge kwaliteitsstandaarden die CKS hanteert. CKS levert ons de AC-connectoren en de koppelborden voor onze fotovoltaïsche installaties. Daarnaast levert CKS maatwerk voor bijzondere projecten. Bij complexe koppelingen verbinden de technische specialisten van CKS de verdeelkast van de PV-installatie met de bestaande transformatorcabine of de thuisinstallatie van de klant’, vertelt Elien Verwimp, EPC Manager bij Izen.

Meer dan 1 gigawatt

Van ontwerpen en realiseren tot installeren van elektrische schakelborden.  ‘De 1500 netontkoppelborden koppelen momenteel meer dan 1 gigawatt aan stroom. Dat kun je vergelijken met de elektriciteit die 1 miljoen huishoudens nodig hebben of hetgeen de kernreactor van Doel 3 oplevert aan elektriciteit. Daar zijn we trots op’, aldus Lode Colson van CKS. 

Bordenbouwafdeling in de lift

De bordenbouwafdeling telt momenteel 16 medewerkers; de ontwerpers meegerekend. Dat is een verviervoudiging over de afgelopen elf jaar. ‘Naast de photovoltaïsche borden bouwen we eveneens vermogensborden van 40A tot 4000A, procesborden voor industriële automatisatie met PLC’s en borden voor HVAC automatisatie. Deze afdeling is goed voor 16% van onze omzet. Voor 2019 voorzien we een groei naar maar liefst 25%, zetten we volgende stappen in de digitalisering, breiden we ons machinepark verder uit en last but not least werven we 3 bijkomende bordenbouwers aan’, besluit Lode Colson.

 

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

indumotionmrt2019