linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
VIERDE IOT CONVENTION EUROPE
De jaarlijkse hoogmis van IOT in België gaat op woensdag 19 juni door in het Mechelse Lamot Congres Center.  Lees meer
ADVISEURS GRENSARBEID VLAANDEREN-NEDERLAND
Op een feestelijke conferentie in Antwerpen ontvingen de eerste 60 adviseurs uit het grensgebied een erkenning als Adviseur GrensInfoPunt (GIP) Vlaanderen-Nederland.  Lees meer
AGORIA PROMOOT DIGITAAL SKILLS PASPOORT
Technologiefederatie Agoria neemt het voortouw voor een ‘digitaal skills paspoort’ voor 4,5 miljoen Belgen. Lees meer
prev
next

OMRON: robot-assisted packaging at Combilo

 

YONTEC LAUREAAT TRENDS GAZELLEN

21/02/2019

Yontec, een Hasselts bedrijf in elektromechanisch onderhoud, is Trends Gazellen-laureaat 2019 onder de middelgrote bedrijven.

Het begon allemaal met een onverwachte carrièreswitch, maar voor toeval en geluk is er nooit plaats geweest in de strategie van Davy Jonckers en Peter Manet. Het tweetal stond jaren geleden aan de wieg van Yontec nv. Nu zijn ze klaar om een omzet van 20 miljoen euro te draaien. Dat wil het bedrijf al tegen volgend jaar realiseren.

De erkenning van Trends Gazellen, uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven in België, is voor Jonckers en Manet een bevestiging van het harde werk en een doordachte aanpak.

'Kort na het opstarten van het bedrijf probeerde ik de dagelijkse gang van zaken nog zelf op te volgen, maar dat werd moeilijk', herinnert Jonckers zich. 'Daarom liet ik me doorheen de jaren bijstaan door ervaren bedrijfsleider Peter Manet. Samen zetten we een duidelijke missie en groeistrategie op poten, steeds op basis van een gezond financieel beleid. Dat werpt nu duidelijk zijn vruchten af. Met de recente komst van CEO Nico De Baerdemaeker willen we die mooie toekomstvooruitzichten veiligstellen.'

Maar daar mag het volgens Jonckers niet stoppen: 'Wij willen het strafste bedrijf van Vlaanderen zijn, en normale dingen op een abnormaal goede manier neerzetten. Daarom doen we er ook alles aan om onze werknemers elke dag opnieuw te motiveren en thuis te doen voelen bij Yontec.'

Die aanpak legde het bedrijf geen windeieren. Yontec groeide aan sneltempo en breidde zijn activiteiten uit: van stand-by services tot de volledige insourcing van technische diensten. Onder het cliënteel bevinden zich de grote logistieke pakjesbedrijven, maar ook productiebedrijven in de voedings-, chemische en automobielsector.

Yontec stelt vandaag 15 mensen te werk achter de schermen. De vaste uitvalsbasis is Hasselt, maar het gros van de werknemers is in het veld aan de slag. Meer dan 200 techniekers zijn actief over heel het land. 

www.yontec.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

indumotionmrt2019