linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
VIERDE IOT CONVENTION EUROPE
De jaarlijkse hoogmis van IOT in België gaat op woensdag 19 juni door in het Mechelse Lamot Congres Center.  Lees meer
ADVISEURS GRENSARBEID VLAANDEREN-NEDERLAND
Op een feestelijke conferentie in Antwerpen ontvingen de eerste 60 adviseurs uit het grensgebied een erkenning als Adviseur GrensInfoPunt (GIP) Vlaanderen-Nederland.  Lees meer
AGORIA PROMOOT DIGITAAL SKILLS PASPOORT
Technologiefederatie Agoria neemt het voortouw voor een ‘digitaal skills paspoort’ voor 4,5 miljoen Belgen. Lees meer
prev
next

OMRON: robot-assisted packaging at Combilo

 

DEMATIC LANCEERT PACKMYRIDE

21/02/2019

Dematic heeft zijn PackMyRide automatiseringssysteem gepresenteerd op LogiMAT. 

Het zorgt als eerste ter wereld voor het volledig geautomatiseerd laden van pakketten in bezorgvoertuigen. Hiermee onderstreept Dematic zijn voortrekkersrol en bewijst het opnieuw zijn innovatieve kracht. 

Momenteel wordt PackMyRide gebruikt in een proefproject in een van de nieuwste distributiecentra van projectpartner DPD. Het haalt er de pakketten uit het intralogistieke systeem en verplaatst ze naar mobiele rekken via een opslag- en ophaalapparaat. De rekken zijn zo ontworpen dat Dematics automatisch geleide voertuigen (AGV's) ze in een volgende stap ook volautomatisch in het bezorgvoertuig kunnen laden. Dit verlost de bestuurder niet alleen van fysiek werk, het verkort ook de tijd nodig voor het laden van de voertuigen. 

Dematic verwacht dat tot 80 procent van een belading automatisch door het systeem kan worden verwerkt. Op de LogiMAT vakbeurs in het Duitse Stuttgart presenteerde Dematic samen met DPD het systeem voor het eerst.

‘Dematic PackMyRide zorgt voor een revolutie in het laden van pakketten’, aldus Daniel Jarr, projectmanager voor PackMyRide. Dankzij het automatiseringssysteem kunnen verschillende rondes tegelijk worden geladen, wat de productiviteit en de efficiëntie van de verwerking aanzienlijk verhogen. ‘Deze innovatie biedt niet alleen ergonomische verlichting voor de bestuurder, ze bespaart ook veel tijd, wat het bedrijf elders in de waardeketen voordeel oplevert’, zegt Jarr. Het handmatig laden van voertuigen is een tijdrovende taak voor pakketbezorgers. In de toekomst kan dit volledig door het automatiseringssysteem worden overgenomen.

Thomas Steverding, Senior Group Manager voor Process & Development bij DPD Duitsland, legt uit waarom ze graag aan het proefproject meewerkten: ‘Hoewel onze transportsystemen al in hoge mate geautomatiseerd zijn, worden de pakketten op het eind nog steeds manueel verwerkt. In primeur heeft Dematic ons laten zien hoe we het werk van onze mensen op zinvolle wijze kunnen ondersteunen en verlichten. We zijn erg blij dat we deze veelbelovende ontwikkeling hebben kunnen testen.’

Het systeem wordt momenteel getest in het distributiecentrum van DPD. Dematic PackMyRide haalt de pakketten eerst uit het intralogistieke systeem en brengt ze via transportbanden naar een scaneenheid. Daar worden volume, gewicht en barcodegegevens gecontroleerd voor een optimale sortering. In de Dematic Sequencing Tower worden de pakketten vervolgens tijdelijk opgeslagen om ze daarna in de gewenste volgorde door te geven aan een duwsysteem. Dematic PackMyRide maakt vervolgens onderscheid tussen twee soorten pakketten. Daniel Jarr: ‘Mocht er iets mis zijn met een deel van de zending, dan stuurt het systeem de zending door voor manuele verwerking.’ Standaard wordt elk pakket echter geladen op een opslag- en ophaalapparaat dat wordt verplaatst langs gestapelde mobiele rekeenheden en de pakketten sorteert op de gewenste locatie. Wanneer een rek volledig is geladen, kan het eenvoudig uit het laadsysteem worden verwijderd en naar het bestelvoertuig worden vervoerd. Als alternatief voorziet Dematic automatisch transport met zijn AGV’s.

Dematic PackMyRide werd gepresenteerd op LogiMAT van 19 tot en met 21 februari 2019 in Stuttgart.

Foto:

Dematic presenteert zijn PackMyRide automatiseringssysteem. Het zorgt als eerste ter wereld voor het volledig geautomatiseerd laden van pakketten in bezorgvoertuigen. (Photo: Dematic)

 

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

indumotionmrt2019