linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
VIERDE IOT CONVENTION EUROPE
De jaarlijkse hoogmis van IOT in België gaat op woensdag 19 juni door in het Mechelse Lamot Congres Center.  Lees meer
ADVISEURS GRENSARBEID VLAANDEREN-NEDERLAND
Op een feestelijke conferentie in Antwerpen ontvingen de eerste 60 adviseurs uit het grensgebied een erkenning als Adviseur GrensInfoPunt (GIP) Vlaanderen-Nederland.  Lees meer
AGORIA PROMOOT DIGITAAL SKILLS PASPOORT
Technologiefederatie Agoria neemt het voortouw voor een ‘digitaal skills paspoort’ voor 4,5 miljoen Belgen. Lees meer
prev
next

OMRON: robot-assisted packaging at Combilo

 

ULTIMAKER HEEFT NIEUWE PLATFORMSERVICE

28/02/2019

Ultimaker, wereldleider op het gebied van desktop 3D-printing, kondigde op de TCT ASIA de lancering van Ultimaker Cloud aan.

Ultimaker Cloud is een toekomstbestendig cloud-platform dat is ontworpen om de professionele 3D-print workflow te ondersteunen.

De eerste cloud-diensten die worden aangeboden zijn 3D-printen of afstand, ongelimiteerde toegang tot de Marketplace en beoordelingen in de Marketplace. Ook is er nu de mogelijkheid om een back-up te maken van gebruikersinstellingen voor toegang op afstand. Ultimaker Cloud is vanaf 19 maart beschikbaar samen met Ultimaker Cura 4.0, die beschikt over een vernieuwde gebruikersinterface. De snelle adoptie van 3D-printen vraagt om een platformoplossing die de workflow voor de gebruiker eenvoudiger maakt en die verenigbaar is met een breed scala aan softwareapplicaties en materialen.

De open strategie van Ultimaker maakt het voor industriële partners, zoals leidende CAD-leveranciers en materiaalfabrikanten, mogelijk om te integreren met Ultimaker Cloud. Deze integraties leveren veel meerwaarde op voor de gebruikers. Zij profiteren hierdoor van een probleemloze, betrouwbare en naadloze 3D-printervaring.Ultimaker Cloud biedt nu:

  • Backups: Optimale gebruikersinstellingen worden opgeslagen in de cloud en kunnen op elke locatie en op elke computer worden opgehaald.
  • Marketplace: De Marketplace biedt exclusieve toegang tot printprofielen die zijn geconfigureerd door materiaalexperts van toonaangevende merken. Geregistreerde gebruikers kunnen in de Marketplace het beste materiaal zoeken voor een specifieke toepassing. Geoptimaliseerde instellingen om de beste resultaten te verkrijgen met dit materiaal worden dan automatisch aangevuld in Cura. 
  • Marketplace beoordelingen: Gebruikers kunnen feedback geven op de plugins die zij gebruikt hebben hun ervaringen delen met de community.
  • Printen op afstand: Printtaken kunnen wereldwijd naar Ultimaker-printers worden gestuurd die netwerkfunctionaliteiten hebben. Ook is er de mogelijkheid om deze te monitoren, zodat de gebruikers op de hoogte blijven van de processen.

Jos Burger, CEO van Ultimaker: ‘Ultimaker Cloud vormt de basis voor toekomstige waardeproposities van Ultimaker en onze belangrijkste industriële partners. Dit is een belangrijke stap in onze missie om de wereldwijde transitie naar lokale, digitale productie te versnellen. We hebben samen met ons wereldwijde netwerk van software- en materiaalpartners hard gewerkt aan deze oplossing. Ik twijfel er niet aan dat dit ervoor zorgt dat Ultimaker de voorkeursoplossing op het gebied van dekstop 3D-printen wordt.’

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

indumotionmrt2019