linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
150 EXPOSANTEN OP MACHINEERING
Van 27 tot 29 maart kan u in Brussel terecht op het beursevent Machineering 2019. Lees meer
3000 SERIE SCHAKELAARS BARKSDALE IO-LINK
Hitma Instrumentatie maakt bekend dat de industriële meet- en regelcomponenten uit de succesvolle Barksdale 3000-serie op korte termijn worden uitgebreid met het IO-Link communicatieprotocol. Lees meer
UPDATE MACHINEVEILIGHEID 2019
Een nieuwe ronde van seminars bij Euchner rond machineveiligheid gaat in mei van start. Lees meer
prev
next

OMRON: robot-assisted packaging at Combilo

 

HANNOVER MESSE MET 6 BEURZEN

28/02/2019

Integrated Automation, Motion & Drives, of simpelweg ‘IAMD’ is de wereldwijde hotspot voor alles wat te maken heeft met industriële automatisering, industriële IT, mechanische en hydraulische aandrijftechnieken.

Van 1 tot en met 5 april worden op HANNOVER MESSE nieuwe synergiën tot stand gebracht tussen industrie, productie en intralogistiek.  

Fabrikanten van mechanische en hydraulische aandrijftechnieken en -technologieën leveren onderdelen die absoluut noodzakelijk zijn voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van industriële installaties en machines. Voor het eerst in de geschiedenis van HANNOVER MESSE worden vrijwel alle aspecten van deze aandrijftechnieken getoond op de IAMD-show, gelegen in de noordelijke beurshallen. De tentoonstelling zal volledig in het teken staan van slimme aandrijf-, hydraulische, pneumatische componenten voor productie.

Het gedeelte ‘vermogensoverdracht en vloeistofvermogen’ op IAMD zal bestaan uit zo’n 1.000 exposanten en zal plaatsvinden in hallen 20 tot en met 25. De tentoongestelde producten zullen de weerspiegeling zijn van de gestage transformatie van mechanische componenten in intelligente mechatronische systemen. HANNOVER MESSE is het belangrijkste platform voor de dialoog tussen spelers van de industrie van vermogensoverdracht en vloeistofvermogen. 

Nieuwe robots met meer capaciteiten

Met hun elegante handelingen, hoge snelheid, grote kracht en enorme precisie zijn de robots al jarenlang de aandachtstrekkers op HANNOVER MESSE. Industriële productie gaat steeds over de interactie tussen mens en machine maar nog nooit was deze band zo nauw als vandaag. De opmars van “cobots”, collaboratieve robots gaat onverbiddelijk door, en zelfs artificiële intelligentie maakt een aanzienlijke intrede tot de robotica. 

Professionele deelnemers uit vrijwel alle toonaangevende bedrijven komen in aanraking met robots in hal 17. Een deel van deze hal zal opnieuw worden ingenomen door Application Park, waar in totaal 17 bedrijven hun innovaties op het gebied van robotica, automatisering, beeldverwerking, diensten en softwareoplossingen zullen presenteren. De zelfrijdende transportsystemen zullen worden gepresenteerd in de “mobiele gebieden”.

Zes beurzen onder één dak

Het hoofdthema van dit jaar is ‘Integrated Industry – Industrial Intelligence’ en zal de rode draad zijn doorheen de zes themabeurzen van HANNOVER MESSE. Digital FactoryIntegrated EnergyIndustrial SupplyComVacResearch & Technology en IAMD geven een totaalbeeld van de digitalisatie van productie- en energiesystemen van morgen. 

Vijf dagen lang zullen zo’n 6500 exposanten een volledig scala technische innovaties presenteren. Ons land zal sterk vertegenwoordigd worden door een 50-tal Belgische exposanten en standen van FIT en AWEX. De groepstand van AWEX zal op Research & Technology (hal 2) staan, de stand van FIT zal samen met Flanders’ Make gelegen zijn op IAMD in hal 8.

www.hannovermesse.de

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

enkellogofeb2019