linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
MEER MEISJES IN STEM-RICHTINGEN
Meer meisjes stromen door naar wetenschappelijke en technische opleidingen. Lees meer
NIEUWE VESTIGING YASKAWA GEOPEND
De nieuwe locatie van YASKAWA Benelux in Eindhoven (Brainport Industries Campus) is officieel geopend. Lees meer
PIH ONDERZOEKT HALF MILJOEN STALEN
Het Provinciaal Instituut voor Hygiëne (PIH) onderzocht de 500.000ste staal sinds de digitale registratie van de tests in 1995. Lees meer
prev
next

SMC: druk- en flowschakelaars/ pressostats

 

FLANDERS MAKE OP HANNOVER MESSE

28/03/2019

Flanders Make neemt ook dit jaar opnieuw deel aan de Hannover Messe, de belangrijkste beurs ter wereld op het gebied van digitalisering van productie- en energiesystemen.

Het onderzoekscentrum voor de maakindustrie toont aan de hand van zes demo’s hoe bedrijven slimmer kunnen produceren en sneller betere producten op de markt kunnen brengen. Flanders Make deelt net als vorig jaar een stand met Flanders Investment & Trade (FIT), in hal 8. 

‘In ons onderzoek gaan we op zoek naar nieuwe manieren om producten en productiesystemen efficiënter te maken’, zegt Dirk Torfs, CEO van Flanders Make. ‘We ontwikkelen digitale, Industrie 4.0-proof technologieën die bedrijven helpen om competitiever te worden. Via demo-opstellingen tonen we heel concreet waarin de meerwaarde voor de industrie schuilt.’

Flexibiliteit staat centraal bij de productie van morgen. Klanten vragen steeds vaker producten op maat, en dat aan de prijs van massaproductie. Automatisering alleen volstaat niet meer en bedrijven zetten in op efficiëntieverhoging door collaboratieve robotica, waarbij robots samenwerken met mensen. Operatoren krijgen daarbij steeds meer ondersteuning dankzij nieuwe technologieën. Op de Hannover Messe tonen we via zes interactieve demo’s hoe die drievoudige integratie tussen mens, machine en digitale technologie er uit ziet.

Vlaamse bedrijven zijn steeds prominenter aanwezig op het Industrie 4.0-speelveld. Dat blijkt niet alleen uit de groeiende Vlaamse aanwezigheid op Hannover Messe, maar bijvoorbeeld ook uit de recente lancering van  Smart Factory Benelux. Met dit demonstratieplatform wil Flanders Make de transformatie naar slimme, digitale fabrieken ondersteunen. De eerste Benelux-demonstratiefabriek werd samen met Bosch Rexroth en Pilz opgezet als digitaal productiesysteem, waarin bedrijven samen toptechnologieën integreren. Zo willen de partners nieuwe technologieën demonstreren en met elkaar laten samenwerken, en hiermee ook andere bedrijven in de Benelux inspireren.

Ontdek Smart Factory Benelux, en de vijf andere demo’s van Flanders Make, op de Hannover Messe.  Je vindt Flanders Make, en de stand van FIT, in hal 8, stand E22. Dat is niet toevallig tegenover de Duitse Smart Factory, het Duitse concept waar Smart Factory Benelux op voortbouwt.

Andere interessante demo’s:

  • Virtual en Augmented Reality (VR/AR) bieden oplossingen voor kennistekort, verbinden operatoren en versnellen het leerproces. Zo kan met Virtual Reality op een zeer toegankelijke manier en zelfs van op afstand een robot geprogrammeerd worden. Augmented reality1wordt op zijn beurt onder meer ingezet om instructies op maat te geven.
  • Productie op maat houdt het ontwerp van productfamilies in. Voor het ontwerp van dergelijke varianten, die elk aan een andere klantenvraag voldoen, is het echter niet efficiënt om telkens uit te gaan van een nieuw design. We ontwikkelden daarom software om deze varianten eenvoudig te verwerken. Zo kunnen nieuwe producten en productfamilies sneller én goedkoper op de markt gebracht worden.
  • Efficiëntie en snelheid zijn andere sleutelbegrippen voor de productie van morgen. We gingen op zoek naar een manier om een hoog-dynamische pick & place taak performanter te maken. Dat is knowhow die niet alleen meerwaarde biedt voor geautomatiseerde  productie, maar ook bij industriële aandrijflijnen nuttig is. 
  • Er is tot slot ook aandacht voor de nichesectoren: een gepatenteerd slim klemsysteem (‘smart clamping’) speciaal ontworpen voor de vliegtuigindustrie - die gekend is voor de grote, moeilijk te bewerken onderdelen - levert aanzienlijk betere frees- en boorresultaten op.

www.flandersmake.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logoAM216