linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
SUCCESVOL MNE MET 3.238 BEZOEKERS
Op 5 en 6 februari 2020 bezochten 3.238 professionals uit de ontwerp-, maakindustrie en machinebouw het combinetwerkevent Prototyping MNE 2020 in Kortrijk Xpo.  Lees meer
VIERDE EDITIE VOMI SAFETY DAY
De branchevereniging van dienstverlenende ondernemers in de procesindustrie VOMI organiseert op 19 maart 2020 voor de vierde keer de VOMI Safety Day. Lees meer
IGUS POLYMEERLAGERS IN FORMULA STUDENT
Met gemak naar de finish: topprestaties van igus polymeer lagers in de Formula Student. Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

EERSTE EDITIE VAN MACHINEERING IS SUCCES

04/04/2019

De eerste editie van Machineering verwelkomde 5.478 professionals en 1.218 technologiestudenten. 

De Machineering-beurs over het maken en ontwerpen in het België van de toekomst, verzamelde 5.478 professionals en 1.218 technologiestudenten in Brussels Expo, wat voor een geslaagde eerste editie zorgde.

Productie- en engineeringshoofden, directieleden en studenten van hogescholen en derde graad technisch onderwijs werden in Paleis 5 (15.000 m2) van Brussels Expo onthaald voor een 3- daagse over ontwikkelen, transformeren, bewerken en assembleren van producten uit metaal, kunststof en composiet. 

Niet alleen de nieuwste productietechnologie, 3D-printen en reverse engineering, maar ook en vooral het slimme geautomatiseerde en geconnecteerde maakbedrijf kwamen aan bod. 87 procent van de bezoekers kwam uit Vlaanderen en Nederland, 13 procent uit Wallonië. 

Hier vindt u de top 10 sectorverdeling van de bezoekers, goed voor 85 % van het sectorprofiel : 

 • -  Metaalbewerking, -constructie, assemblage 
 • -  PVC - en composietbewerking 
 • -  Automatiseringsdiensten 
 • -  Onderwijs 
 • -  Engineering & consulting 
 • -  Additive Manufacturing dienstverlening 
 • -  Groothandel apparaten en componenten 
 • -  Matrijzenbouw en prototyping 
 • -  Chemie – Farma - Petrochemie 
 • -  Aerospace & Automotive 

Profielen: 

Ruim 35% van de bezoekers behoren tot algemene directie of zijn eigenaar van hun bedrijf. 28 % komen uit engineering en 29 % behoren tot de productieafdelingen. 8 % zijn machineoperatoren. 

Analyse van de technologieroutes toont aan dat onderstaande 5 routes de meest gezochte zijn en 72% van de gezochte technologie vertegenwoordigen: 

 1. Machining & Milling 
 2. Tooling & Machine Equipment 
 3. Cutting & Forming 
 4. Welding & Surface Technology 
 5. Additive & New Manufacturing Technology 

Deze eerste editie onder de noemer ‘machines & engineering’ - kortom Machineering - bewees dat ook een land met een potentieel van amper 7.000 maakbedrijven en machinebouwers zichzelf op de kaart kan zetten. Dit met dank aan de 151 exposanten die de 10 technologieroutes hielpen tot stand te brengen.

Machineering wordt vanaf nu een tweejaarlijks technologietreffen voor productie- en engineeringteams uit de maakindustrie, machinebouw en industriële toelevering, De volgende editie wordt georganiseerd in maart 2021. 

Maar zolang hoeft de markt niet te wachten. Organisator Invent Media slaat op 5 en 6 februari 2020 de handen in elkaar met Kortrijk Xpo, met het beurscombo Prototyping en Machineering Network Event. Twee gevestigde networkevents omtrent industrieel prototypen en maaktechnologie bundelen hun krachten om de sector opnieuw te verrassen met een representatief beursaanbod en een brede waaier van randmanifestaties met heel wat netwerkgehalte en beleving. Prototyping-MNE wordt hét nieuwjaarstreffen voor iedereen die professioneel bezig is met ontwerpen, engineeren, transformeren en assembleren van industriële componenten. 

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

am217