linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
MEER MEISJES IN STEM-RICHTINGEN
Meer meisjes stromen door naar wetenschappelijke en technische opleidingen. Lees meer
NIEUWE VESTIGING YASKAWA GEOPEND
De nieuwe locatie van YASKAWA Benelux in Eindhoven (Brainport Industries Campus) is officieel geopend. Lees meer
PIH ONDERZOEKT HALF MILJOEN STALEN
Het Provinciaal Instituut voor Hygiëne (PIH) onderzocht de 500.000ste staal sinds de digitale registratie van de tests in 1995. Lees meer
prev
next

SMC: druk- en flowschakelaars/ pressostats

 

WEBDOOS MAAKT WEBAPP VOOR RDL ENGINEERING

04/04/2019

Webdoos maakt digitalisatie betaalbaar met universele webapplicatie.

Ook West-Vlaamse bedrijven proberen soepel in te spelen op veranderende marktomstandigheden en de toenemende digitalisering. Maar wat zijn de juiste IT-toepassingen en hoe leidt een investering tot snel resultaat?

Het Brugse kantoor Webdoos levert daar de nodige expertise en tools op maat voor aan. Voor RDL Engineering uit Izegem ontwikkelde Webdoos bijvoorbeeld een webapplicatie die technici helpt of hun taken systematischer uit te voeren. 'Met zulke oplossingen helpen we bedrijven om zich klaar te stomen voor de digitale toekomst', vertelt Stijn Blomme, zaakvoerder van Webdoos.

Webdoos bouwt sinds 2006 websites, webshops en IT-platformen waarmee gebruikers snel kunnen doen wat ze willen doen. Het stokpaardje van dit Brugse bedrijf: de integratie en automatisatie van administratieve systemen, zoals CRM, voorraadbeheer en facturatie. Met 6 medewerkers is Webdoos dagelijks in de weer om digitale oplossingen te ontwikkelen die dergelijke processen efficiënter laten verlopen.

Universele en betaalbare oplossing

Voor een nieuw project rond de digitale verwerking van werkbonnen schreef het productiebedrijf RDL Engineering uit Roeselare Webdoos aan. 'Ons oude systeem was volledig gedateerd. Vragen voor herstellingen werden nog via sms of telefonisch doorgegeven. Onze technici misten soms ook achtergrondinformatie en vroegen naar een overzichtelijke checklist als geheugensteuntje bij een onderhoud', legt Ignace Meersseman, financieel en administratief verantwoordelijke bij RDL uit.

Webdoos stelde voor om een webapplicatie te ontwikkelen die op elk type smartphone kan gebruikt worden. Zo hoeft het bedrijf niet te investeren in bijkomende toestellen. Stijn Blomme: 'Die aanpak is niet vanzelfsprekend. Meestal koopt een bedrijf één type voor alle werknemers aan. Maar hier kozen we voor het comfort van de klant. Het maakte de uitdaging voor ons wel groter en de ontwikkeling ook een stuk moeilijker. Maar daar draaien we onze hand niet voor om.'

Futureproof systeem

Na een lange testperiode draait de webapp nu op volle toeren. Ze zorgt het voor een betere en snellere communicatie tussen de verschillende afdelingen in het bedrijf en de externe klanten. 'Op basis van de ervaringen van het personeel wordt de toepassing nog verder uitgebreid. We hebben daartoe een eigen protocol ontwikkeld dat toelaat om eenvoudig functionaliteiten toe te voegen. Zo blijft het systeem futureproof', aldus Stijn Blomme. 

Deze webapplicatie is maar één van de vele digitaliseringsprojecten die Webdoos uitrolt voor West-Vlaamse maakbedrijven. 'We merken duidelijk dat het thema leeft en dat onze klanten op zoek zijn naar toepassingen om efficiënter te werken en medewerkers te ondersteunen. Onze uitdaging is om telkens het maximum uit elk project te halen en er vooral voor te zorgen dat onze tools gebruiksvriendelijk zijn en resultaat opleveren', besluit Stijn Blomme. 

www.webdoos.be

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logoAM216