linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
SUCCESVOL MNE MET 3.238 BEZOEKERS
Op 5 en 6 februari 2020 bezochten 3.238 professionals uit de ontwerp-, maakindustrie en machinebouw het combinetwerkevent Prototyping MNE 2020 in Kortrijk Xpo.  Lees meer
VIERDE EDITIE VOMI SAFETY DAY
De branchevereniging van dienstverlenende ondernemers in de procesindustrie VOMI organiseert op 19 maart 2020 voor de vierde keer de VOMI Safety Day. Lees meer
IGUS POLYMEERLAGERS IN FORMULA STUDENT
Met gemak naar de finish: topprestaties van igus polymeer lagers in de Formula Student. Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

SLIMME REDUCTIEKAST WITTENSTEIN

10/04/2019

Als marktleider en pionier in mechatronische aandrijftechniek presenteerde WITTENSTEIN zijn producten op de Hannover Messe 2019 onder het motto 'Get started: play IIoT smart & simple.' 

Tijdens Hannover Messe werden voor het eerst de slimme reductiekasten van WITTENSTEIN alpha voorgesteld – reductoren met 'cynapse'.Zij beschikken over een geïntegreerde sensormodule, die industriële 4.0-connectiviteit mogelijk maakt. 

Deze innovatie zal beschikbaar zijn voor de alpha Premium-Line-reductiekasten vanaf de marktintroductie, waarna ze geleidelijk naar alle WITTENSTEIN alpha-series uitgebreid wordt. 

Uitwendig verschillen reductoren met 'cynapse'niet van de bestaande versies wat ontwerp, grootte of vorm betreft, zodat reeds ontworpen aandrijfoplossingen behouden kunnen blijven. Het verschil wordt gemaakt door een sensormodule die in de slimme reductor geïntegreerd is.

Van reductiekast naar IIoT

De geïntegreerde sensormodule maakt het mogelijk om via IO-Link variabelen uit het proces en de werkomgeving die tijdens het gebruik van invloed zijn op de reductiekast te identificeren, te meten en uit te voeren. De slimme reductoren bieden zo de mogelijkheid om parameters zoals temperatuur, trillingsgedrag, bedrijfsuren en installatiepositie te registreren en via de gestandaardiseerde connectiviteit van de IO-linkinterface en een IO-Link-Master tot op cloudniveau mee te delen. Daar – maar ook in de directe omgeving van de machine – kan deze informatie bijvoorbeeld voor Condition Monitoring of Predictive Maintenance gebruikt worden, om de beschikbaarheid en productiviteit van processen en installaties te verbeteren. 

Reductoren met 'cynapse'kunnen bijgevolg overal aangesloten worden: data stromen zowel naar onze eigen machine-infrastructuur als naar alle courante IIoT-platforms.

Ook andere producten op de Hannover Messe beursstand tonen aan dat WITTENSTEIN zich al geruime tijd inzet voor digitalisering en dit in verkoopbare toepassingen omgezet heeft, bijvoorbeeld het sensorische Galaxie®-aandrijfsysteem, de modulaire servoaandrijving iTAS® met webserver voor transportvoertuigen zonder bestuurder en het slimme aandrijfsysteem met industriële 4.0-connectiviteit voor zware elektrische schroevendraaiers. 

De nieuwe slimme reductiekasten vormen nu een volgende mijlpaal op de weg van WITTENSTEIN van aandrijffabrikant en mechatronicagroep naar 'Leader in Cybertronics'.

Digitalisering in een ondernemende en sociale context begrijpen

Technologisch leiderschap is een centraal thema bij WITTENSTEIN. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, geeft de groep actief vorm aan de digitale transformatie. WITTENSTEIN is al in 2012 met de eerste zichtbare projecten in de fabriek Fellbach bij Stuttgart in de productiewereld van de toekomst van start gegaan. Het 'Digitalization Center', opgericht in 2016 en ondertussen de thuisbasis van ongeveer 30 specialisten op het vlak van sensorsystemen, elektronica, software, data en cloud, zet dit succesverhaal voort. Ze volgen een digitaliseringsstrategie die vier belangrijke richtingen op het pad van de groep van aandrijffabrikant en mechatronicagroep naar 'Leader in Cybertronics' definieert: end-to-end digitalisering van de WITTENSTEIN-producten, gedigitaliseerde productie van de toekomst, digitale interactie met de klant en integratief ontwerp van een digitale werkcultuur. WITTENSTEIN is bijgevolg een van de pioniers van de digitale transformatie met uitgebreide kennis van productieprocessen, montageprocessen, logistieke processen en goederenbeheersprocessen.

WITTENSTEIN investeert ook fors in een nieuwe fabriek in Roemenië. Begin april is daar gestart met de bouw van een productiefaciliteit bij Șura Mică, niet ver van Sibiu. Er werken reeds 88 personeelsleden voor WITTENSTEIN in Roemenië en door een grote groei is ere en uitbreiding van de fabriek nodig. De volgende drie jaar wordt 8,5 miljoen euro in het project geïnvesteerd. In oktober 2019 moet de nieuwe uitbreiding klaar zijn.

Foto: WITTENSTEIN investeert 8,5 miljoen euro in een nieuwe Roemeense fabriek.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

am217