linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
VIERDE IOT CONVENTION EUROPE
De jaarlijkse hoogmis van IOT in België gaat op woensdag 19 juni door in het Mechelse Lamot Congres Center.  Lees meer
ADVISEURS GRENSARBEID VLAANDEREN-NEDERLAND
Op een feestelijke conferentie in Antwerpen ontvingen de eerste 60 adviseurs uit het grensgebied een erkenning als Adviseur GrensInfoPunt (GIP) Vlaanderen-Nederland.  Lees meer
AGORIA PROMOOT DIGITAAL SKILLS PASPOORT
Technologiefederatie Agoria neemt het voortouw voor een ‘digitaal skills paspoort’ voor 4,5 miljoen Belgen. Lees meer
prev
next

OMRON: robot-assisted packaging at Combilo

 

PARADIGMS ONDERZOEKT VLAAMSE MAAKINDUSTRIE

02/05/2019

Industrie 4.0 in Vlaanderen: wat weten we al en wat moeten we nog te weten komen?

Agoria is betrokken bij Paradigms 4.0, een vierjarig multidisciplinair onderzoeksproject over de digitale transformatie van de maakindustrie in Vlaanderen en in het bijzonder de relatie tussen technologie en arbeidsorganisatie.

De onderzoekers willen graag weten met welke concrete uitdagingen u kampt, welke kansen u ziet, en welke thema's u graag onderzocht zou zien. Vertel het hen persoonlijk tijdens een bijeenkomst in Leuven op 11 juni.

Is uw bedrijf actief in de maakindustrie en vraagt u zich af of de nieuwste technologieën geen aanpassingen in uw arbeidsorganisatie vereisen? Denkt u dat de nood aan kennis en vaardigheden van werknemers aan het verschuiven is? Misschien heeft u al ervaring met het betrekken van werknemers in innovaties? Kan u nog wijs uit de tegenstrijdige signalen met betrekking tot de impact van nieuwe technologieën op de arbeidsmarkt? Verwacht u dat het werken met cobots de aanpak van veiligheid en welzijn op het werk zal veranderen? Hoe rijmt u de soms hooggespannen technologische verwachtingen met een realistische bedrijfsstrategie? Verwacht u van de overheid een aangepast beleid om regionale ecosystemen te helpen ontwikkelen?

De professoren en onderzoekers van het Paradigms 4.0-onderzoeksteam willen graag vernemen met welke uitdagingen u kampt, welke kansen u ziet, en welke thema's u graag onderzocht zou zien.

In interactieve sessies gaan zij met u in gesprek over de huidige wetenschappelijke kennis ter zake, en komt u te weten wat het Paradigms 4.0-onderzoek concreet inhoudt. Via strategisch basisonderzoek willen de onderzoekers een bijdrage leveren aan een positief toekomstverhaal voor Belgische bedrijven in de maakindustrie. Uw input en expertise zijn daarom van onschatbare waarde. Wees erbij en geef mee vorm aan de toekomst!

Programma:

  • 13u30 - Onthaal
  • 14u00 - Verwelkoming
    • Keynote door Geert Van Hootegem
    • Toelichting project 'Paradigms 4.0' door Steven Dhondt
  • 15u00 - World Café
  • 16u30 - Conclusie en slot
  • 17u00 - Receptie en netwerkmoment

Inschrijven via: www.agoria.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

indumotionmrt2019