linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
D-MP SENSOR VAN SMC BIEDT ZEKERHEID
D-MP sensor van SMC biedt constante nauwkeurigheid en controle. Lees meer
MEER FAILLISSEMENTEN NA WETSWIJZIGING
Recente wetswijzingen in het Belgische bedrijfslandschap veroorzaken de huidige stijgingen van het aantal faillissementen.  Lees meer
FAST MOVERS, SNEL LEVERBAAR UIT VOORRAAD
Begin dit jaar lanceerde ATB Automation de inmiddels veel gevraagde en gebruiksvriendelijke catalogus Bönnekamp Mechanical Components.  Lees meer
prev
next

SMC: druk- en flowschakelaars/ pressostats

 

PARADIGMS ONDERZOEKT VLAAMSE MAAKINDUSTRIE

02/05/2019

Industrie 4.0 in Vlaanderen: wat weten we al en wat moeten we nog te weten komen?

Agoria is betrokken bij Paradigms 4.0, een vierjarig multidisciplinair onderzoeksproject over de digitale transformatie van de maakindustrie in Vlaanderen en in het bijzonder de relatie tussen technologie en arbeidsorganisatie.

De onderzoekers willen graag weten met welke concrete uitdagingen u kampt, welke kansen u ziet, en welke thema's u graag onderzocht zou zien. Vertel het hen persoonlijk tijdens een bijeenkomst in Leuven op 11 juni.

Is uw bedrijf actief in de maakindustrie en vraagt u zich af of de nieuwste technologieën geen aanpassingen in uw arbeidsorganisatie vereisen? Denkt u dat de nood aan kennis en vaardigheden van werknemers aan het verschuiven is? Misschien heeft u al ervaring met het betrekken van werknemers in innovaties? Kan u nog wijs uit de tegenstrijdige signalen met betrekking tot de impact van nieuwe technologieën op de arbeidsmarkt? Verwacht u dat het werken met cobots de aanpak van veiligheid en welzijn op het werk zal veranderen? Hoe rijmt u de soms hooggespannen technologische verwachtingen met een realistische bedrijfsstrategie? Verwacht u van de overheid een aangepast beleid om regionale ecosystemen te helpen ontwikkelen?

De professoren en onderzoekers van het Paradigms 4.0-onderzoeksteam willen graag vernemen met welke uitdagingen u kampt, welke kansen u ziet, en welke thema's u graag onderzocht zou zien.

In interactieve sessies gaan zij met u in gesprek over de huidige wetenschappelijke kennis ter zake, en komt u te weten wat het Paradigms 4.0-onderzoek concreet inhoudt. Via strategisch basisonderzoek willen de onderzoekers een bijdrage leveren aan een positief toekomstverhaal voor Belgische bedrijven in de maakindustrie. Uw input en expertise zijn daarom van onschatbare waarde. Wees erbij en geef mee vorm aan de toekomst!

Programma:

  • 13u30 - Onthaal
  • 14u00 - Verwelkoming
    • Keynote door Geert Van Hootegem
    • Toelichting project 'Paradigms 4.0' door Steven Dhondt
  • 15u00 - World Café
  • 16u30 - Conclusie en slot
  • 17u00 - Receptie en netwerkmoment

Inschrijven via: www.agoria.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logoAM216