linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
MEER MEISJES IN STEM-RICHTINGEN
Meer meisjes stromen door naar wetenschappelijke en technische opleidingen. Lees meer
NIEUWE VESTIGING YASKAWA GEOPEND
De nieuwe locatie van YASKAWA Benelux in Eindhoven (Brainport Industries Campus) is officieel geopend. Lees meer
PIH ONDERZOEKT HALF MILJOEN STALEN
Het Provinciaal Instituut voor Hygiëne (PIH) onderzocht de 500.000ste staal sinds de digitale registratie van de tests in 1995. Lees meer
prev
next

SMC: druk- en flowschakelaars/ pressostats

 

NIEUW RETRACTIESYSTEEM VOOR KABELRUPSEN

09/05/2019

Lassen, klinken, solderen: industriële robots moeten dynamisch kunnen werken en snel zijn in de productie. Daarom is een veilige en compacte geleiding van kabels en slangen nodig.

Dit is de reden waarom de driedimensionale triflex kabelrupsen van igus worden toegepast. Wanneer de kabelrups lussen gaat vormen in het werkgebied, dan kan dit de kabels en slangen beschadigen en leiden tot een storing van de robot. Daarom heeft igus nu het nieuwe voordelige TR.RSEL retractiesysteem ontwikkeld. Het systeem geleid de kabelrups in lijn op de robot en waarborgt een probleemloos en fail-safe functioneren.

Industriële robots voor het monteren van voertuigonderdelen in de automotive sector bijvoorbeeld, werken met veel rotaties en vele snelle bewegingen. Gebruikers vertrouwen op kabelrupsen om te waarborgen dat de perslucht slangen en kabels voor data en energietoevoer veilig op de robot worden geleid. De triflex R kabelrupsen van igus zijn hier zeer nuttig omdat ze speciaal ontworpen zijn voor industriële robotica aangepast aan de driedimensionele bewegingen van robots. Echter, met de groeiende diversiteit in de geautomatiseerde productietechnologie, moeten niet alleen elektrische kabels en pneumatische slangen, maar ook slangen voor bouten, nagels en schroeven worden geleid. Omdat deze slangen niet compatibel zijn met de kleine buigradii, is een retractiesysteem nodig voor de energietoevoer op de robot. Daarom heeft igus een nieuw, zeer voordelig RSEL retractiesysteem ontwikkeld voor haar kabelrupsen. Dit garandeert dat de kabelrups zo compact mogelijk gehouden kan worden op de robotarm. Het systeem voorkomt dat het hangende energietoevoersysteem invloed heeft, of de bewegingen van de robot blokkeert, zelfs in zeer dynamische toepassingen. In het slechtste geval zal lusvorming leiden tot beschadiging van de kabelrups, de kabels en de slangen in de kabelrups en leiden tot een storing aan de robot.

Voordelig en eenvoudig achteraf monteren van een retractiesysteem

Vanwege de standaard maatvoering en het zeer compacte ontwerp, kan het nieuwe retractiesysteem direct op de 3e as van alle gangbare robottypen worden gemonteerd. Dit betekent dat alle bestaande triflex R series, zoals de TRC, TRE en TRCF snel geconverteerd kunnen worden. Het vastpunt van de kabelrups kan door het nieuwe systeem vrij geselecteerd worden. Een ander voordeel van het gebruiken van het lineaire retractiesysteem is dat de gebruiker extra kabellengte bespaart en bijbehorende kosten, omdat er geen afbuiging meer nodig is. De triflex RSEL is leverbaar als variant met twee elastomeer banden in de maten 70 of 85.

www.igus.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logoAM216