linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
TWEEDE EDITIE MOVING AUTOMATION
Na meer dan 20 edities op de Belgische markt werd er vorig jaar nieuw leven geblazen in het industriële event Elektro Mechanische Contactdag (EMC). Lees meer
NIEUWE COMPACTE TANDKRANSLAGER
Snelle roterende beweging in een kleine ruimte. Dit zijn vaak de specifieke eisen voor tandkranslagers in automatisering of podiumtechniek en ook in besturingspanelen. Lees meer
CONTROL TECHNIQUES VERHOOGT GARANTIE
Iedereen die nu een Commander frequentieregelaar koopt, kan via registratie zijn productgarantie van standaard twee jaar gratis verlengen naar vijf jaar. Lees meer
prev
next

SMC: druk- en flowschakelaars/ pressostats

 

NORDAC PRO SK 500P

16/05/2019

Geïnstalleerd in de schakelkast en toch ruimtebesparend: De nieuwe NORDAC PRO SK 500P frequentieregelaars kunnen naast elkaar worden geïnstalleerd.

NORD DRIVESYSTEMS presenteerde op de SMART Automation Austria een breed scala aan aandrijfoplossingen. De focus op Nord´s stand in Linz lag op innovatieve frequentieregelaars voor digitale fabrieken van de toekomst - zowel voor installatie in de schakelkast als voor decentrale installatie in het veld.

Het belangrijkste kenmerk van het NORD DRIVESYSTEMS programma is de flexibiliteit. De afzonderlijke componenten (reductoren, motoren en aandrijfelektronica) kunnen voor vrijwel elke toepassing worden geconfigureerd. Dit garandeert oplossingen die perfect zijn afgestemd op de eisen van de klant. 

Dankzij de standaard geïntegreerde PLC voor een comfortabele programmering van de aandrijffuncties, zijn alle NORD-aandrijvingen Industrie 4.0 klaar!, d.w.z. dat ze genetwerkt, autonoom en schaalbaar zijn. Ze maken modulair systeemontwerp mogelijk en voldoen aan de alle voorwaarden voor integratie in een Industrie 4.0 architectuur.

Gedecentraliseerd en efficiënt

Met de NORDAC LINK en NORDAC FLEX frequentieregelaars biedt NORD decentrale aandrijftechniek die flexibel aan elke gewenste toepassing kan worden aangepast en eenvoudig in de systeemomgeving kan worden geïntegreerd. Decentrale regelaars besparen ruimte in schakelkasten, verlagen de kosten voor bedrading en bekabeling, vereenvoudigen het onderhoud en verhogen zo de efficiëntie van het gehele aandrijfsysteem. NORDAC LINK biedt een snelle inbedrijfstelling, eenvoudige bediening en eenvoudig onderhoud. Alle aansluitingen worden met eenvoudige stekerverbindingen uitgevoerd. Bovendien zorgen geïntegreerde onderhoudsschakelaars en schakelaars voor handmatige bediening voor een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. De NORDAC FLEX omvat een vermogensbereik tot 22 kW en is de meest flexibele NORD regelaar dankzij de brede functionaliteit en het brede scala aan toebehoren.

De NORDAC PRO SK 500P regelaar is ontwikkeld voor installatie in schakelkasten. Het nieuwe lid van de NORDAC PRO productfamilie maakt gebruik van de nieuwste componententechnologie en beschikt over ultieme functionaliteit, connectiviteit en modulariteit. Hierdoor kan deze regelaar in alle automatiseringsomgevingen worden geïntegreerd en worden aangepast aan een brede range toepassingen. Insteekbare functiemodules maken configuratie en latere modificaties mogelijk. Vergeleken met eerdere modellen zijn de hardware, het ontwerp en de processorarchitectuur volledig nieuw ontworpen. De regelaar kan worden uitgebreid met insteekbare bedrijfs-, veiligheids- en optionele modules. Het compacte ontwerp in boekformaat bespaart ruimte in de schakelkasten en maakt installatie naast elkaar mogelijk. De nieuwe regelaar heeft een grote overbelastingreserve tot 200% voor perfecte koppel- en toerentalprestaties en is geschikt voor sensorloze stroomvectorregeling voor asynchrone en synchrone motoren. Een geïntegreerde PLC en geïntegreerde veiligheidsfuncties completeren het brede spectrum aan toepassingen. De serie heeft een vermogensbereik van 0,25 tot 5,5 kW en is leverbaar als machineregelaar (SK 500P) of als applicatieregelaar (SK 530P en SK 550P). Deze uitbreidbare versies, die volledig zijn uitgerust met communicatie-interfaces, functies en I/O opties, bieden een eenvoudig te implementeren oplossing voor alle praktische toepassingsvereisten. De SK 500P serie is uitgerust met de allernieuwste regelaartechnologie overeenkomstig alle belangrijke normen. De verkoop zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019 starten.

www.nord.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logoAM216