linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
TWEEDE EDITIE MOVING AUTOMATION
Na meer dan 20 edities op de Belgische markt werd er vorig jaar nieuw leven geblazen in het industriële event Elektro Mechanische Contactdag (EMC). Lees meer
NIEUWE COMPACTE TANDKRANSLAGER
Snelle roterende beweging in een kleine ruimte. Dit zijn vaak de specifieke eisen voor tandkranslagers in automatisering of podiumtechniek en ook in besturingspanelen. Lees meer
CONTROL TECHNIQUES VERHOOGT GARANTIE
Iedereen die nu een Commander frequentieregelaar koopt, kan via registratie zijn productgarantie van standaard twee jaar gratis verlengen naar vijf jaar. Lees meer
prev
next

SMC: druk- en flowschakelaars/ pressostats

 

NIEUWE GENERATE SINUMERIK ONE

06/06/2019

Nieuwe generatie Sinumerik ONE-controllers als digital native.

Onder het motto ‘Digitalization in Machine Tool Manufacturing – Thinking further!’ presenteert Siemens talrijke uitbreidingen van zijn Digital Enterprise-portfolio voor de sector van de werktuigmachines op ongeveer 1.700 vierkante meter op EMO in Hannover (hal 9, stand H50). 

Siemens heeft al toekomstgerichte technologieën opgenomen in zijn portfolio, zoals zijn nieuwe controller voor werktuigmachines die specifiek is ontworpen voor digitalisering, edge en cloud computing, artificiële intelligentie en additieve productie, en het leidt de sector van de werktuigmachines naar de volgende fase van de digitale transformatie. ‘Met ons unieke aanbod van digitaliseringsoplossingen bereiden we de weg voor de toekomst van de werktuigmachinesector en helpen we onze klanten, machinebouwers en machinegebruikers om nieuwe en uitgebreidere manieren te vinden om snel groeiende gegevensvolumes te gebruiken om hun productiviteit te verhogen, hun kwaliteit te verbeteren en hun concurrentievoordeel te vergroten’, legt Dr. Wolfgang Heuring, CEO van de Motion Control Business Unit, uit. 

De basis voor innovatieve technologieën is de beschikbaarheid en de transparantie van gegevens die kunnen worden gebruikt om digital twins te creëren – van het product, de productie en de prestaties – en die alle stappen van industriële productieprocessen in kaart brengen en met elkaar verbinden in een virtuele omgeving. ‘Het is de kunst om deze gegevens op een innovatieve manier te gebruiken en om te zetten in waardevolle kennis om de prestaties en de flexibiliteit te verbeteren en de time-to-market te verminderen’, gaat Heuring verder.

Sinumerik ONE: de digital native CNC voor werktuigmachines

Met de presentatie van de nieuwe CNC-generatie Sinumerik ONE op EMO introduceert Siemens het kernelement dat essentieel is voor de digitale transformatie van werktuigmachines. Als digital native werkt de nieuwe controller met de Create MyVirtualMachine-software om de machinecontroller en de bijbehorende digital twin op basis van één engineeringsysteem te creëren en draagt hij bij tot de naadloze integratie van hardware en software. 

‘Sinumerik ONE is het kernelement voor de globale transformatie van de sector van de werktuigmachines en voor de toekomstbestendige productie in een sector die steeds meer digitaliseert. Met zijn naadloze interactie tussen de virtuele en reële portfolio stelt Sinumerik ONE machinebouwers en machinegebruikers in staat om de time-to-market aanzienlijk te verminderen en de machineprestaties te verbeteren’, adus Uwe Ruttkamp, Head of Machine Tool Systems van de Motion Control Business Unit.

Sinumerik ONE beschikt over krachtige hard- en software om een digital twin te creëren. Zo kunnen machineproducenten hun ontwikkelings- en machineprocessen volledig virtualiseren. Deze virtualisatie kan worden gebruikt om processen aanzienlijk te versnellen en daardoor de time-to-market aanzienlijk te verminderen, met behoud van een hoge kwaliteit. Machinegebruikers profiteren op hun beurt van een aanzienlijk snellere inbedrijfstelling door het gebruik van de digital twin. Ze kunnen ook sneller instellingen invoeren, onderdelen in de virtuele omgeving laten werken en de prestaties tijdens de productie verbeteren. Er kunnen ook opleidingen worden georganiseerd los van de eigenlijke machine.

Highlight Showcase: additieve productie met de nieuwe Sinumerik ONE

Bezoekers van EMO zullen de Sinumerik ONE live kunnen ervaren op de Siemens Highlight Showcases. Een van de voorbeelden op de Siemens-stand is van Beam, de eerste machinebouwer die een Sinumerik ONE heeft geïnstalleerd in zijn machine voor additieve productie, Modulo 250. Beam is een toonaangevende wereldwijde producent van machines voor gerichte energiedepositie (Directed Energy Deposition of DED). In vergelijking met andere additieve productietechnologieën is DED bijzonder indrukwekkend in termen van hoge opbouwcijfers, toepassingen met meerdere materialen en gerichte materiaaldepositie in de proceszone. Bezoekers van EMO kunnen ’s werelds eerste additieve productiemachine met Sinumerik ONE bekijken en zien hoe de processimulatie van de materiaalorder op de machine wordt weergegeven in het NX Virtual Machine-softwarepakket in de gebruikelijke DED NX CAM-omgeving.

Nieuwe edgetoepassing: AnalyzeMyWorkpiece/Monitor

Met AnalyzeMyWorkpiece/Monitor breidt Siemens zijn softwareportfolio voor werkstukkwaliteit uit. De nieuwe edgetoepassing maakt het mogelijk om de productie van werkstukken in werktuigmachines voortdurend op te volgen. Een hele reeks meetwaarden wordt met hoge frequentie en zonder feedback van de machine verkregen en voortdurend vergeleken met een referentiemodel. Daarom kan AnalyzeMyWorkpiece/Monitor worden gebruikt om de werkstukkwaliteit te optimaliseren, zelfs tijdens het productieproces.

www.siemens.com

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logoAM216