linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
TIPS VOOR MARKETINGMANAGERS
Automation Magazine bestaat in 2020 vijftig jaar en dat wordt gevierd met een complete make-over van dit populaire vakblad. Lees meer
RITTAL NEMA 3R/4 KOELUNITS
Koeltechnologie voor buitentoepassingen moet altijd betrouwbaar werken, zelfs bij extreme hitte en koude of in vochtige en stoffige omstandigheden. Lees meer
BELGEN WINNEN WORLD SOLAR CHALLENGE
Het Agoria Solar Team neemt voor de allereerste keer de World Solar Challenge wereldtitel mee naar huis.  Lees meer
prev
next

SMC: druk- en flowschakelaars/ pressostats

 

MAXXDRIVE REDUCTOREN VAN NORD

27/06/2019

De bekende MAXXDRIVE industriële reductoren van NORD hebben een hoog aandrijfkoppel van 15 tot 240 kNm en zijn zeer geschikt voor zware toepassingen, zoals roerwerken, riemaandrijvingen, mengers, molens, trommels of brekers. 

NORD DRIVESYSTEMS presenteert nu een nieuwe serie industriële reductoren (MAXXDRIVE® XT), waarmee het beproefde modulaire systeem verder wordt geoptimaliseerd voor toepassingen met een hoog thermische grensvermogen.

De nieuwste generatie MAXXDRIVE® XT industriële reductoren is speciaal ontwikkeld voor toepassingen die lage overzetverhoudingen vereisen in combinatie met hoge vermogens.

Het NORD-programma omvat al tien jaar de MAXXDRIVE industriële reductoren en is sindsdien verder ontwikkeld. De nieuwste generatie vult de bestaande serie aan met een voor toepassingen geoptimaliseerde tweetraps haakse reductor, die bijzonder geschikt is voor transportbandsystemen en individueel kan worden aangepast aan specifieke toepassingen. Het vermogens- en toerentalbereik is speciaal toegesneden op industrieën waar lage toerentallen in combinatie met hoge vermogens vereist zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval in de bulk- en mineralenindustrie. Daar zijn zeer robuuste oplossingen nodig die bestand zijn tegen vuil en betrouwbaar zijn onder ruwe bedrijfsomstandigheden. Dit vereist speciale afdichtingsconcepten die zo min mogelijk onderhoud vergen. Vandaar dat de aandrijfsystemen ook geen externe koeling nodig mogen hebben. 

Koelingconcept voor hoge grensvermogens

De aandrijfkoppels van de MAXXDRIVE® XT serie liggen tussen 15 en 75 kNm bij overzetverhoudingen van 6,3 tot 22,4. De MAXXDRIVE® XT industriële reductoren zijn leverbaar in zeven bouwgrootten voor vermogens van 50 tot 1.500 kW. In tegenstelling tot eerdere uitvoeringen is de serie standaard uitgerust met een intensief geribbelde UNICASE behuizing met geïntegreerde axiale waaier. Door het grotere oppervlak en de luchtgeleidende afdekkingen wordt de stroming van de koellucht geoptimaliseerd en wordt een zeer hoog thermisch grensvermogen bereikt. In veel gevallen is extra koeling niet nodig. Grote rollagers en hartafstanden verhogen het draagvermogen en de levensduur van de componenten.

Economisch modulair systeem

Alle NORD-aandrijfoplossingen worden voor individuele klanten gepland volgens het modulaire principe. Met het daarop afgestemde modulaire systeem kunnen ook aan prijsgevoelige industrietakken aantrekkelijke oplossingen worden geboden. De basis hiervoor is een omvangrijk aanbod van frequentieregelaars, motoren en reductoren, naast koppeling- en remsystemen, elk met een breed scala aan opties. Zaken als hydraulische koppelingen die zijn toegesneden op het specifieke proces, of Taconite afdichtingen, die asafdichtingsringen effectief beschermen tegen abrasief stof en corrosie, garanderen een soepele werking.

Genetwerkte onderhoudsconcepten

NORD levert ook innovatieve predictieve onderhoudsconcepten, speciaal voor zware industriële reductoren. Via de frequentieregelaar communiceren de in een netwerk opgenomen NORD aandrijvingen hun statusgegevens via het besturingssysteem, of direct in een beveiligde cloud. Met de optionele trillingsbewaking kunnen conditieveranderingen in een vroeg stadium worden gedetecteerd en kan predictief onderhoud tijdig worden ingepland. Registratie van de prestatiegegevens zorgt bovendien voor een optimale dimensionering van het systeem en een continue conditiebewaking van de aandrijvingen.

www.nord.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

am217