linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
TIPS VOOR MARKETINGMANAGERS
Automation Magazine bestaat in 2020 vijftig jaar en dat wordt gevierd met een complete make-over van dit populaire vakblad. Lees meer
RITTAL NEMA 3R/4 KOELUNITS
Koeltechnologie voor buitentoepassingen moet altijd betrouwbaar werken, zelfs bij extreme hitte en koude of in vochtige en stoffige omstandigheden. Lees meer
BELGEN WINNEN WORLD SOLAR CHALLENGE
Het Agoria Solar Team neemt voor de allereerste keer de World Solar Challenge wereldtitel mee naar huis.  Lees meer
prev
next

SMC: druk- en flowschakelaars/ pressostats

 

NOFIRNO-PAKKING BEELE BRANDVEILIG

27/06/2019

Mangaten aan boord van schepen of in industriële en offshore-installaties worden veelal onregelmatig gebruikt.

Het grootste deel van de tijd zijn de gaten afgesloten en worden ze alleen geopend op het moment dat bijvoorbeeld onderhouds- of installatie-werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Voor een betrouwbare aansluiting van de stalen afdichtingsplaten op het mangat worden pakkingen toegepast. De NOFIRNO-pakking die Beele Engineering voor dit soort installaties levert, werd recent succesvol onderworpen aan één van de zwaarst mogelijke brandtesten.

De brandtest werd uitgevoerd op twee mangaten in een niet-geïsoleerd stalen schot die waren afgedicht met een 10 mm dikke stalen plaat en NOFIRNO pakking. De brandtest is bedoeld om de brandwerendheid van de pakking te onderzoeken conform de criteria van de FTP Code 2010. De pakkingen hebben een buitendiameter van 365 mm en een binnendiameter van 275 mm. Op 12 gelijkmatig verdeelde plaatsen bevinden zich openingen voor montage van de afdekplaat met bouten.

Alhoewel de afdekplaat en het schot tijdens de brandtest roodgloeiend werden en onder invloed van de hitte zelfs vervormden, bleef de 5 mm dikke pakking onverminderd zijn functie vervullen. De pakking voldoet daarmee aan de FTP Code 2010; de brandwerendheid werd daarbij vastgesteld op 60 minuten A-0.

NOFIRNO-pakkingen van Beele Engineering onderscheiden zich door hun bijzondere profilering en hoogwaardige rubber uitvoering. Deze zorgen er in combinatie met BEBOLTITE bouten voor dat met geringe aandraaikrachten van 6 Nm al een maximale dichtheid tot wel 6 – 15 bar wordt bereikt. Eenmaal aangedraaid zorgen de pakkingen voor een duurzame afdichting. Het regelmatig aandraaien van bouten is daarmee overbodig geworden. Door het hoge herstellende vermogen van de NOFIRNO-rubber zijn de pakkingen ook weer bruikbaar nadat de flens een keer is losgedraaid en daarna weer wordt aangedraaid.

www.beele.com

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

am217