linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
MEER MEISJES IN STEM-RICHTINGEN
Meer meisjes stromen door naar wetenschappelijke en technische opleidingen. Lees meer
NIEUWE VESTIGING YASKAWA GEOPEND
De nieuwe locatie van YASKAWA Benelux in Eindhoven (Brainport Industries Campus) is officieel geopend. Lees meer
PIH ONDERZOEKT HALF MILJOEN STALEN
Het Provinciaal Instituut voor Hygiëne (PIH) onderzocht de 500.000ste staal sinds de digitale registratie van de tests in 1995. Lees meer
prev
next

SMC: druk- en flowschakelaars/ pressostats

 

ACHTSTE ZONNEWAGEN KLAAR VOOR SOLAR WEDSTRIJD

03/07/2019

Het Agoria Solar Team heeft de achtste Belgische zonnewagen voorgesteld.

Negentien ingenieursstudenten van de KU Leuven nemen met deze zonnewagen in oktober deel aan het wereldkampioenschap voor zonnewagens in Australië.

Een jaar geleden startten negentien ingenieursstudenten van de KU Leuven aan de bouw van de achtste Belgische zonnewagen. De wagen, genaamd BluePoint, rijdt volledig op zonne-energie en werd nu voorgesteld bij C-Mine in Genk, een oude mijnsite. Zo willen de studenten de nadruk leggen op het contrast tussen een oude en een nieuwe vorm van energie.

Professionele begeleiding

Piloot Inge Habets (foto) zal met de splinternieuwe wagen een stukje rijden. Zij wordt hierbij begeleid door Bert Longin, professionele racepiloot, die de piloten en het team ook tijdens de race in Australië zal coachen. 

‘Ik kijk er enorm naar uit om na één jaar hard werken eindelijk met de wagen te kunnen rijden en te tonen wat wij als team bereikt hebben’, reageert Inge Habets. Inge is afgestudeerd als bouwkundig ingenieur. Ze vindt haar deelname aan het Solar Team de perfecte combinatie tussen het werken aan een duurzamere toekomst en het opdoen van kennis binnen andere vakgebieden.

Het team bouwt om de twee jaar een nieuwe wagen om deel te nemen aan het wereldkampioenschap voor zonnewagens. Tijdens deze race leggen studententeams van over de hele wereld een tocht van 3021 kilometer door Australië af, met als doel om als eerste over de finishlijn te rijden. Dit jaar is het Belgische team vastberaden om de wereldtitel in de wacht te slepen. Door de derde plaats in Australië in 2017 en de eerste plaats in de meest extreme race voor zonnewagens in Chili vorig jaar, is deze ambitie enkel gegroeid.

www.solarteam.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logoAM216