linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
INTELLIGENT VALVE VAN SIEMENS
Intelligent Valve van Siemens maximaliseert efficiëntie van HVAC-installaties. Lees meer
FMB TOELEVERANCIERSBEURS MACHINEBOUW
Voor veel bedrijven in de machinebouw zijn aan het begin van de pandemie niet alleen de afzetmarkten ingestort. Ook de toeleveringsketens zijn fors beperkt. Lees meer
UNIVERSAL ROBOTS VERKOOPT 1000STE COBOT
Universal Robots, ontwikkelaar van collaboratieve industriële robotarmen, overhandigde samen met hun automatiseringspartner Gibas Automation de 1.000ste cobot in de Benelux.  Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

SOLIDS EN PUMPS/VALVES LANCEREN INITIATIEVEN

25/07/2019

Solids en Pumps & Valves in Rotterdam Ahoy lanceren meerdere nieuwe initiatieven op beide beursvloeren, zoals de Instrumentation Area, het Bulk Packaging Pavilion en het Digital Job Pavilion. 

De vakbeurs Solids, gericht op de verwerking van poeder en bulk, en de vakbeurs Pumps & Valves, gericht op de verwerking van vloeistoffen en gassen, vormen samen één evenement voor de procesindustrie.

Omdat Solids en Pumps & Valves één geheel vormen, kunnen gebruikers terecht voor het gehele proces, maar wel duidelijk toegespitst op verwerking en transport van vaste stoffen en vloeistoffen. Met de toevoeging van de Instrumentation Area is het plaatje compleet. ‘Dit is de verbindende straat tussen Solids en Pumps & Valves waar exposanten staan met de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van procesinstrumentatie. Bezoekers gaan altijd over deze straat wanneer ze van de ene naar de andere beurs willen gaan. Deze ‘slimme’ componenten zijn immers onmisbaar in een proces’, zegt Michiel Schröder namens beursorganisator Easyfairs.

Bulk Packaging Pavilion

Een nieuw initiatief op Solids is het Bulk Packaging Pavilion. Hier staan exposanten die gespecialiseerd zijn in het logistieke aspect binnen de bulksector. Schröder: ‘De meeste bulkgoederen vervolgen per slot van rekening hun weg als grondstof naar een eindproduct. Dat verheldert al meteen het doel van een bulkverpakking. Die dient met name om een product veilig, economisch en houdbaar te verplaatsen. En meer en meer belangrijk om duurzaamheid uit te dragen: de verpakking moet herbruikbaar zijn. Op het Bulk Packaging Pavilion vinden bezoekers diverse oplossingen voor hun bulkverpakkingsvraagstuk.’

Digital Job Pavilion

Ook de komende jaren is er nog veel behoefte aan vakmensen binnen de techniek. Het Digital Job Pavilion speelt in op de vraag uit de markt en is een nieuw initiatief voor zowel Solids als Pumps & Valves. Het is een carrièreplein waar aandacht is voor starters en professionals om kansen op de arbeidsmarkt te ontdekken. Zo krijgen bezoekers van beide vakbeurzen de gelegenheid om interesse te tonen in de vacatures van deelnemende partijen middels de Smart Badge Technologie. Dit houdt in dat bezoekers op eenvoudige wijze de interessante vacatures kunnen scannen met de bezoekersbadge die bij binnenkomst wordt aangereikt. Ook worden op het Digital Job Pavilion speeddates georganiseerd en workshops gegeven, waaronder een CV-check.

Voor meer informatie over het gehele beursprogramma: www.solidsrotterdam.nl  of www.pumpsvalves.nl

Praktische informatie

Op 2 en 3 oktober 2019 vindt met Solids en Pumps & Valves het grootste processingevenement van de Benelux plaats in Rotterdam Ahoy. Met ruim 250 exposanten oriënteren bezoekers uit de droge en vloeibare industrie zich op producten, innovaties en kennis. Diverse componenten en machinebouw staan centraal. 

 

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledenlogo220