linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
NIEUWE INTESIS GATEWAY
Nieuwe Intesis gateway maakt communicatie tussen PROFINET en BACnet eenvoudig. Lees meer
SIEMENS ULTRACONDENSATOR MODULES
Siemens biedt nieuwe ultracondensatormodules aan die de machinewerking tijdens stroompannes verzekeren, pieklasten vermijden en remenergie terugwinnen. Lees meer
LICHTPUNTJE VOOR BEURZEN
Op vrijdag 24 juli werd het nieuwe ministerieel besluit gepubliceerd in het Staatsblad waarmee beursorganisatoren vanaf 1 september opnieuw aan de slag kunnen. Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

PROFISAFE-MODULE VOOR EXTRA VEILIGHEID

22/08/2019

PROFIsafe-module: de functionele veiligheid van installaties en machines is van cruciaal belang in de productie.

De NORD SK TU4-PNS optionele module van NORD DRIVESYSTEMS ondersteunt de eenvoudige implementatie van veilige responsen.

In combinatie met een safety-plc communiceert de aandrijfelektronica betrouwbaar via PROFIsafe over het bestaande PROFINET.De NORD SK TU4-PNS PROFIsafe-module voldoet aan de strengste veiligheidseisen en garandeert een veilige communicatie in PROFINET omgevingen.

Functionele veiligheid wordt steeds belangrijker als fundamenteel onderdeel van het moderne machine- en installatieontwerp en is een essentieel aspect van de aandrijfsystemen van NORD. Momenteel levert NORD DRIVESYSTEMS frequentieregelaars met geïntegreerde STO en SS1. De aandrijfspecialist biedt met de SK TU4-PNS PROFIsafe-module fail-safe communicatie en veilige bewegingsfuncties conform IEC 61800-5.

Functies zoals SLS (Safety Limited Speed), SSR (Safe Speed Range), SDI (Safe Direction), SOS (Safe Operation Stop) en SSM (Safe Speed Monitor) kunnen worden geïntegreerd en zorgen zo voor uitbreiding van de veilige stopfuncties van de aandrijvingen. Hiermee levert de PROFIsafe-interfacemodule volledige veiligheid bij een betrouwbare werking van fabrieksinstallaties en machines.Betrouwbare communicatie van veiligheidsrelevante data

PROFIsafe is 's werelds toonaangevende en algemeen gebruikte technologie voor veiligheidstoepassingen voor productie- en procesautomatisering. Met SIL3 en PLe (Performance Level e) categorie 4 voldoet het fail-safe communicatieprotocol aan de strengste veiligheidseisen. 

De PROFIsafe fail-safe PROFINET-protocol uitbreiding maakt het mogelijk om standaard en fail-safe informatie met geïntegreerde functionele veiligheid via één netwerkkabel tussen hoger-niveau machines of het fabrieksbesturingssysteem en de NORD-aandrijvingen uit te wisselen. Het wegvallen van de conventionele bekabelde veiligheidstechniek reduceert de bekabeling en verlaagt zo de kosten. Bovendien maakt het netwerken via PROFIsafe uitgebreide veiligheidsrelevante machinedata toegankelijk en wereldwijd beschikbaar.

De PROFIsafe-module NORD SK TU4-PNS biedt een extra functionele veiligheid:

Als de gebruiker op volle snelheid door het lichtgordijn reikt, stopt het systeem. Bij de veilige snelheid blijft het systeem draaien.

De PROFIsafe-businterface SK TU4-PNS bewaakt de veilige naleving van de grenswaarden en biedt veilige in- en uitgangen. Als een grenswaarde wordt overschreden of onderschreden, schakelt de businterface over naar een veilige toestand. De spanning van alle uitgangen wordt losgekoppeld, de ingangsinformatie wordt gereset en naar de overkoepelende fail-safe besturing verzonden. Dit is essentieel voor het gebruik van de PROFIsafe-module.

De integratie van veiligheidsfuncties in de aandrijving biedt vele voordelen ten opzichte van een aandrijfoplossing met discrete veiligheidstechniek. Er is minder inbouwruimte nodig, het aantal externe veiligheidscomponenten is kleiner en het systeem is modulair schaalbaar. De hoeveelheid bekabeling wordt tot een minimum beperkt, omdat er alleen nog een netwerkkabel nodig is. Een ander voordeel is de wereldwijde beschikbaarheid van de veiligheidsgerelateerde machinedata.

https://www.nord.com

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledenlogo220