linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
INDUMATION.BE UITGESTELD NAAR 2022
Er is beslist om de vakbeurzen INDUMATION.BE en Indumation Network Event (INE) qua data te heroriënteren. Lees meer
WEBINAR SMC OVER SENSOREN
Persluchtspecialist SMC organiseert op 27 mei een webinar over het doordacht gebruik van sensoren. Lees meer
OPINIE: DATA ZIJN DE NIEUWE KOLEN EN STAAL
Data: de kolen en staal van het nieuwe normaal. Een opinie van Bart Steukers (Agoria). Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

LIEVEN SCHEIRE WINT AUTOMATION MAGAZINE AWARD

02/10/2019

Wetenschapsjournalist, auteur en televisiemaker Lieven Scheire wint de Automation Magazine Award.

De Automation Magazine Award is een jaarlijkse onderscheiding uitgereikt door de beroepsfederatie InduMotion en de redactieraad van het vakblad Automation Magazine aan een persoon, bedrijf, kennisinstelling of organisatie die zich inzet voor techniek en wetenschap in het algemeen, en/of zich verdienstelijk maakt in de sector van de aandrijftechnieken (hydraulisch, pneumatisch, mechanisch en elektrisch) en de industriële automatisering in het bijzonder.

Lieven Scheire werd gekozen uit een groot aantal nominaties omdat hij volgens de leden van de redactieraad van Automation Magazine door zijn enthousiasme, humoristische invalshoeken en verstaanbare taal het grote publiek op een originele manier laat kennismaken met de wereld van techniek en wetenschap. 

Uit het juryrapport: ‘Lieven Scheire zet zich op een onnavolgbare wijze in om de wereld van techniek en wetenschap op een originele manier onder de aandacht te brengen van jongeren. Hij doet dat met zijn televisieoptredens en theatershow en zorgt door middel van humor dat het doorgaans saaie imago van wetenschappers en ingenieurs wordt doorbroken en dat ‘nerds’ voortaan toch ‘cool’ kunnen zijn.’

De raad van bestuur van InduMotion, de uitgever van Automation Magazine, sluit zich aan bij dit oordeel van de jury en de verkiezing van Lieven Scheire als winnaar. 

InduMotion-voorzitter Hugues Maes: ‘InduMotion vzw heeft als beroepsfederatie ook een educatieve taak en wij ondersteunen graag alle initiatieven die ervoor zorgen dat onze jongeren geïnteresseerd raken door techniek en wetenschap. Het staat immers vast dat alle grote wereldproblemen – van schone lucht en zuiver water, voldoende voedsel, de klimaatopwarming tot het gebruik van duurzame energie – zullen moeten worden opgelost door wetenschappers en ingenieurs. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk jongeren enthousiast te maken voor een STEM-loopbaan. Wij wensen Lieven Scheire dan ook van harte proficiat als winnaar van de Automation Magazine Award.’

Automation Magazine is in België het grootste en meest gelezen vakblad over aandrijftechnieken en industriële automatisering. Uit een enquête gehouden bij de bezoekers van de grootste Belgische techniekbeurs INDUMATION.BE 2019 blijkt dat het tweetalige Automation Magazine van alle Belgische industrieel-technische vakbladen (op 18 titels) het grootste en bekendste vakblad is. Automation Magazine scoort voorts op punten van alle bladen ook het hoogst qua tevredenheid van de lezers. Naast 11.000 abonnees wordt Automation Magazine verspreid via hogescholen en technische universiteiten.

Vlnr op de foto: Techondernemer Peter Hinssen, InduMotion-voorzitter Hugues Maes en winnaar Lieven Scheire.

www.lievenscheire.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledenwebsite