linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
INDUMATION.BE UITGESTELD NAAR 2022
Er is beslist om de vakbeurzen INDUMATION.BE en Indumation Network Event (INE) qua data te heroriënteren. Lees meer
WEBINAR SMC OVER SENSOREN
Persluchtspecialist SMC organiseert op 27 mei een webinar over het doordacht gebruik van sensoren. Lees meer
OPINIE: DATA ZIJN DE NIEUWE KOLEN EN STAAL
Data: de kolen en staal van het nieuwe normaal. Een opinie van Bart Steukers (Agoria). Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

DERDE EDITIE BELGIAN CYBER SECURITY CONVENTION

03/10/2019

De derde editie van de Belgian Cyber Security Convention (BCSC) vindt dit jaar plaats op woensdag 16 oktober in het LAMOT Congres Centrum, in Mechelen. 

Deze jaarlijkse cyber- en data security-conferentie, met meer dan 650 bezoekers, wil dit jaar extra inzetten op de ondersteuning van KMO’s.

Vooral de Cyber Security Coalition, waarin alle grootbanken vertegenwoordigd zijn en het Federaal Centrum voor Cyber Security (CCB), zijn de grote promotoren van een aparte KMO-track op de editie 2019 van deze conferentie.

De digitale transitie waar zowat alle commerciële en niet-commerciële organisaties mee te maken krijgen zorgt ook voor een verschuiving van de risico’s: niet langer de etalage, maar wel de digitale interactie tussen bedrijf en klant, de digitale backoffice en het betaalverkeer worden bron van risico’s. Er is dus veel meer dan voorheen behoefte aan inzichten, kennis, technologie, ondersteuning en dienstverlening in het brede domein van cyberbeveiliging en gegevensbescherming. 

Alexandre Pluvinage, hoofd ‘human security’ bij ING licht toe: ‘Alles begint bij ‘awareness’ of ‘bewustzijn.’ Het aantal bedrijven dat wekelijks het voorwerp wordt van een cyberbedreiging is heel aanzienlijk, ook in België. Toch stellen we vast dat het thema vaak pas op de agenda van het managementteam komt nadat er zich een eerste echt incident heeft voorgedaan… Met de Cyber Coalition en CCB willen we deze conferentie aangrijpen om de management boards te overtuigen van meer dan alleen aandacht en dus van een concrete voorbereiding en de nodige investeringen.’

De KMO-track omvat 5 interventies, van o.m. Alexandre Pluvinage zelf, Bert Bleukx van KBC, Jan Populaire van BNP Paribas Fortis en Kurt Keuppens.

Ook professor Georges Ataya, Voorzitter van de Advisory Board van de conferentie, lanceert op de conferentie een primeur die zich in eerste instantie richt op middelgrote bedrijven en non-profits: het Cybersecurity Competences Assessment Tool laat bedrijven toe om op basis van een 200-tal functionele activiteiten hun competenties te meten op vlak van cyberbeveiliging. Aansluitend brengt de tool dan ook de domeinen in kaart waarin je extra inzichten zou moeten verwerven. Deze tool is gebaseerd op een onderzoek door een aantal studenten van de Solvay Brussels School en werd verder op punt gesteld door Ataya & Partners en Hightech Partners. Bedrijven kunnen het op de conferentie het assessment gratis hanteren.

De Belgian Cyber Security Convention is in de voorbije jaren echt uitgegroeid tot dé ontmoetingsplaats bij uitstek voor security experten enerzijds en commerciële en niet-commerciële organisaties, die op zoek zijn naar inzichten, expertise en ondersteuning, anderzijds.

De BCSC19 wordt ondersteund door het Federaal Centrum voor Cyberbeveiliging België (CCB) en de Belgische Cyber Coalition als medeorganisatoren en partners. Andere belangrijke partners zijn Agoria, Unizo, Risk & Compliance Platform Europe, LSEC, DSP Valley, Febelfin, ISACA, EUKA en Solvay Business School.

De conferentie structureert de tussenkomsten van de meer dan 50 sprekers volgens vijf inhoudelijke tracks: Governance & Practices, Technology & Innovation, Platforms & Tools, Compliance & Legal en KMO’s. De conferentie richt zich vooral op C-levels (CEO’s, CTO’s, CIO’s en IT-strategen), interne en externe consultants, DPO’s en cyber – of data protection specialisten.

Datum: woensdag 16 oktober - van 8.30 tot 17.30 uur

Locatie: Congrescentrum Lamot, Van Beethovenstraat 810, Mechelen

https://cybersecurityconvention.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledenwebsite