linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
AGORIA OVER SEPTEMBERVERKLARING
'Het is nu tijd om samen het schilderij van het nieuwe Vlaanderen te schilderen', zegt Peter Demuynck, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen. Lees meer
START 'SAVE MORE' MET REM-B
REM-B steunt studentenbedrijf “Save More” van Thomas More. Lees meer
AUTOMATICA IS AFGELAST
Vakbeurs automatica wordt wegens het coronavirus uitgesteld naar 2022. Lees meer
prev
next

SMC JSY Compact 5-Port Solenoid Valve

 

 

NIEUW ROBOTICS PLATFORM

08/11/2019

Het nieuwe website platform RockingRobots is realistisch over de grote maatschappelijke veranderingen. 

Zorgrobots, killerrobots, sexrobots, gezichtsherkenning, vergaande surveillance. Robots en kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, AI) zijn dagelijks in het nieuws.

De technologie is nieuw, ingrijpend en verandert voortdurend. Dit roept veel vragen op over de betekenis van deze technologie voor mensen, bedrijven en de maatschappij. Het nieuwe platform RockingRobots beantwoordt deze vragen, actueel en realistisch. 

Juist omdat deze technologie zo enorm ingrijpend is, en tegelijkertijd voor veel mensen ongrijpbaar lijkt, bestaan er veel misvattingen over robotics en AI. Machines die zo slim worden dat ze de wereld overnemen is een veelgebruikt schrikbeeld. De vraag of machines mensen vervangen, of juist nieuwe banen scheppen is ook een actuele discussie. En dan is er de discussie over AI en ethiek: hoe eerlijk en ethisch zijn de beslissingen die door algoritmen worden genomen? 

Hoofdredacteur Marco van der Hoeven: ‘De maatschappij waar we nu in leven is een digitale maatschappij. De trend die deze digitale maatschappij de komende jaren het meest zal veranderen is artificial intelligence, met robotics als de fysieke vorm van AI. We vinden het daarom belangrijk die ontwikkelingen te volgen en er op het speciaal daarop gericht platform RockingRobots over te berichten met nieuws, trends en achtergronden.’

RockingRobots is een initiatief van Mediabureau Leiden, al vijftien jaar een van de leidende bureaus op het gebied van technologiecontent. Eigenaar Marco van der Hoeven volgt de digitale transformatie al vanaf 1996, onder meer voor de vaktitels Computable, CIO Magazine, IT Executive en Executive People.

www.rockingrobots.nl

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina