linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
NIEUWE INTESIS GATEWAY
Nieuwe Intesis gateway maakt communicatie tussen PROFINET en BACnet eenvoudig. Lees meer
SIEMENS ULTRACONDENSATOR MODULES
Siemens biedt nieuwe ultracondensatormodules aan die de machinewerking tijdens stroompannes verzekeren, pieklasten vermijden en remenergie terugwinnen. Lees meer
LICHTPUNTJE VOOR BEURZEN
Op vrijdag 24 juli werd het nieuwe ministerieel besluit gepubliceerd in het Staatsblad waarmee beursorganisatoren vanaf 1 september opnieuw aan de slag kunnen. Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

SIEMENS SMART INFRASTRUCTURE MEETAPPARATUUR

05/12/2019

Siemens Smart Infrastructure heeft de meetapparatuur 7KM PAC3220 en 7KM PAC3120 toegevoegd aan zijn Sentron energiemonitoringportfolio. 

Deze apparaten meten de energie- en systeemgegevens van gebouwen, infrastructuur en industriële installaties en sturen deze via standaard communicatieprotocols door naar meer geavanceerde systemen voor energiebeheer, automatisering en IoT-systemen.

Deze gegevens kunnen dan worden gebruikt om energievreters te identificeren, systeemstoringen zo vroeg mogelijk op te sporen en uitvaltijden proactief te voorkomen. Zo kunnen bedrijven hun energie-efficiëntie en systeembeschikbaarheid duurzaam verhogen. De nieuwe apparaten zijn nauwkeuriger dan de vorige modellen en hebben een nieuw design.

De nieuwe 7KM PAC3220-apparaten zijn ontworpen voor geavanceerde energiebeheeractiviteiten in industriële omgevingen. Ze kunnen worden gebruikt in elk elektriciteitsnet van 50 Hertz (Hz) en 60 Hz en meten elektrische parameters zoals spanning, fasestroom en frequentie alsook actief, reactief en schijnbaar vermogen. Naast ogenblikkelijke waarden slaan de apparaten ook precieze gemiddelde waarden op voor periodes tussen 10 seconden en 15 minuten. Standaard communicatieprotocols zoals Modbus TCP, Profibus of Profinet kunnen worden gebruikt om de gegevens door te sturen naar bovenliggende systemen. Nieuwe functies omvatten een led-kleurenscherm op het toestel en een geïntegreerde webinterface waarmee de metingen in een browser kunnen worden weergegeven.

De 7KM PAC3120-apparaten bieden een eenvoudige en kostenefficiënte manier om aan de slag te gaan met energiemonitoring in gebouwen en infrastructuren, zoals kantoorgebouwen of datacenters. Ze registreren het energieverbruik en basiswaarden zoals stroom, spanning en vermogen. Het Modbus RTU-communicatieprotocol kan worden gebruikt voor gegevensoverdracht. 

De Sentron powermanager analysesoftware en de meetapparaten uit de 7KM PAC-reeks vormen samen een compleet en eenvoudig te implementeren energiemonitoringsysteem dat energiewaarden van infeed tot individuele stroomvoorzieningen opvangt en analyseert. De apparaten zijn gecertificeerd volgens de normen van de International Electrotechnical Commission (IEC) en Underwriters Laboratories (UL) en kunnen wereldwijd worden gebruikt. De meetapparaten zijn eenvoudig te installeren in bestaande stroomdistributiesystemen.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledenlogo220