linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
SEMINARIE LIFECYCLE MANAGEMENT EN DIGITALISERING
Rockwell Automation organiseert een seminarie. Deel uw ervaringen met collega’s uit de industrie en leer hoe u nog beter uw continuïteit kunt waarborgen. Lees meer
NORD GEOPTIMALISEERD ONTWERP ASYNCHROONMOTOREN
Geoptimaliseerd ontwerp voor IE3 asynchroonmotoren. Lees meer
SMEERMIDDELVRIJE WERELD VOOR ZWARE MACHINES
iglidur Q2E: een smeermiddelvrije wereld voor zware machines. Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

YOKOGAWA LANCEERT SENSPLUSNOTE

05/12/2019

Yokogawa brengt SensPlus Note uit, een OpreX-oplossing ter verbetering van bediening en onderhoud voor de digitalisering van veldgegevens met behulp van mobiele apparaten.

Yokogawa Electric Corporation (TOKYO: 6841) en MetaMoJi Corporation kondigen aan dat ze samen SensPlus Note hebben ontwikkeld, een goedkope en eenvoudig te implementeren oplossing voor de digitalisering van fabrieksgegevens op mobiele apparaten.

SensPlus Note, een oplossing uit de OpreXTM Operation and Maintenance Improvement-familie van Yokogawa, verbetert de efficiëntie en kwaliteit van de onderhoudswerkzaamheden en de precisie van de analyses na het onderhoud door een efficiënter gebruik van de gegevens uit de buitendienst van de installatie mogelijk te maken. Deze oplossing zal op 31 januari in alle markten wereldwijd worden uitgebracht.

Ontwikkelingsachtergrond

In fabrieken wordt een grote verscheidenheid aan apparatuur en apparaten van verschillende fabrikanten gebruikt. Elk heeft een specifieke set van onderhoudsprocedures en controlepunten, en deze werkzaamheden worden uitgevoerd zoals beschreven in handleidingen, controlelijsten en andere documentatie. Hoewel het de efficiëntie zou verbeteren en ervoor zou helpen zorgen dat dit werk correct wordt uitgevoerd als de gegevens over het onderhoud in het veld in real time zouden kunnen worden gedeeld en geanalyseerd, is dit niet mogelijk in installaties waar dergelijke gegevens op papieren documenten worden genoteerd. Om in deze behoefte te voorzien, hebben Yokogawa en MetaMoJi samen de SensPlus Note-oplossing ontwikkeld voor de digitalisering van veldonderhoudsgegevens op mobiele apparaten. Deze oplossing is gebaseerd op de knowhow van Yokogawa op het gebied van fabrieksoperaties en de bewezen expertise van MetaMoJi op het gebied van de ontwikkeling van bedrijfsapplicaties voor mobiele apparaten.

Eigenschappen

De SensPlus Note oplossing bestaat uit een data-invoertoepassing en een cloud-platform. De gegevensinvoer via deze applicatie wordt gedigitaliseerd en geüpload naar een cloudserver, waar deze met andere software kan worden geanalyseerd. De mobiele applicatie is gebaseerd op MetaMoJi's GEMBA Note, een geavanceerd digitaal notitieboekje dat is ontwikkeld ter ondersteuning van onderhoud op bouw- en productieplaatsen.

  1. Digitalisering en real-time delen van informatie, met intuïtieve bediening

Met de SensPlus Note-oplossing kunnen tekstinvoer met behulp van een pen of toetsenbord, video's, stilstaande beelden en audio-opnamen eenvoudig worden ingevoerd op hetzelfde formulier en worden gekoppeld aan een ‘device management ledger’. Dit bespaart tijd en levert alle informatie op die nodig is om precies te weten wat er in het veld gebeurt. Zodra dergelijke informatie is ingevoerd in de GEMBA Note, kan deze worden gedeeld met ander personeel, waardoor loop checks* en andere taken waarvoor meerdere operatoren nodig zijn om hun inspanningen te coördineren, drastisch worden versneld.

  1. Mogelijkheid om extra servertoepassingen te installeren voor statistische analyse en andere bewerkingen

Met SensPlus Note worden gegevens geüpload naar een cloudserver, waar ze kunnen worden bekeken en beheerd via een webportaal. Door de mogelijkheid om gegevens op te slaan die over een lange periode zijn verzameld, is dit platform ideaal voor zowel preventief als predictief onderhoud. Toepassingen voor de statistische analyse van operationele gegevens van het veld en de fabriek en andere activiteiten kunnen aan het platform worden toegevoegd om te helpen bij het identificeren van de oorzaken van storingen en het verbeteren van de werkprocedures. 

www.yokogawa.com

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

am217