linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
SUCCESVOL MNE MET 3.238 BEZOEKERS
Op 5 en 6 februari 2020 bezochten 3.238 professionals uit de ontwerp-, maakindustrie en machinebouw het combinetwerkevent Prototyping MNE 2020 in Kortrijk Xpo.  Lees meer
VIERDE EDITIE VOMI SAFETY DAY
De branchevereniging van dienstverlenende ondernemers in de procesindustrie VOMI organiseert op 19 maart 2020 voor de vierde keer de VOMI Safety Day. Lees meer
IGUS POLYMEERLAGERS IN FORMULA STUDENT
Met gemak naar de finish: topprestaties van igus polymeer lagers in de Formula Student. Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

NORD GEOPTIMALISEERD ONTWERP ASYNCHROONMOTOREN

15/01/2020

Geoptimaliseerd ontwerp voor IE3 asynchroonmotoren.

NORD heeft het ontwerp van zijn beproefde IE3 asynchroonmotoren geoptimaliseerd. De modelaanpassing betreft talrijke details die de functionaliteit, montage en werking van de elektromotoren verder verbeteren.

NORD heeft het ontwerp van zijn beproefde IE3 asynchroonmotoren geoptimaliseerd met talrijke details die voor een betere montage en koeling zorgen. De facelift van de IE3 asynchroonmotoren van NORD DRIVESYSTEMS betreft niet de elektrische data en de buitenmaten. De motoren kunnen naadloos en zonder aanpassingen in alle bestaande toepassingen worden ingezet.

De geoptimaliseerde vorm van de koelribben, een voor de montage geoptimaliseerde ventilator en een nieuwe moderne ventilatorbehuizing zorgen voor een betere warmteafvoer en montage. 

De ventilatorbehuizing kan in het geval van een op de motor gemonteerde frequentieregelaar eenvoudig worden aangebracht. Het nieuwe ontwerp van de koelribben maakt een ongehinderde luchtstroom rond de klemmenkast mogelijk. De aangepaste klemmenkast heeft geen scherpe randen en hoeken en is uitgerust met versterkte voeten voor een betere motorstabiliteit. Een ander belangrijk detail is de geoptimaliseerde montage van de incrementele encoder. 

Dankzij de ventilatorbehuizing is de encoder volledig schokbestendig en ligt buiten de luchtstroom, wat het koelvermogen verder verbetert. Montage achteraf is ook mogelijk dankzij een steekas.


https://www.nord.com/cms/de/product_catalogue/motors/asynchron_motors/pgop_asynchron_motors.jsp

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

am217