linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
INDUMATION.BE UITGESTELD NAAR 2022
Er is beslist om de vakbeurzen INDUMATION.BE en Indumation Network Event (INE) qua data te heroriënteren. Lees meer
WEBINAR SMC OVER SENSOREN
Persluchtspecialist SMC organiseert op 27 mei een webinar over het doordacht gebruik van sensoren. Lees meer
OPINIE: DATA ZIJN DE NIEUWE KOLEN EN STAAL
Data: de kolen en staal van het nieuwe normaal. Een opinie van Bart Steukers (Agoria). Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

SUCCESVOL MNE MET 3.238 BEZOEKERS

13/02/2020

Op 5 en 6 februari 2020 bezochten 3.238 professionals uit de ontwerp-, maakindustrie en machinebouw het combinetwerkevent Prototyping MNE 2020 in Kortrijk Xpo. 

Wat op het eerste gezicht een ideologische denkoefening zou worden, werd echter een geslaagd praktijkexamen.

De aanzet om de vakbeurzen Prototyping Xpo en Machineering Network Event - die voorheen als aparte networkevents met elk hun eigen focus werden georganiseerd - samen te brengen was het feit dat binnen de 4e industriële revolutiecontext ontwerpen en maken onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

186 exposanten uit de Benelux, ingedeeld in 10 technologieroutes, openden de ogen van algemene directies en industriële teams (uit zowel design, engineering, productie, prototyping, maintenance, planning, testing, assemblage, onderzoek als ontwikkeling) en linkten de relevantste technologische innovaties, oplossingen, materialen en machines voor het maken en het ontwerpen van producten doorheen de volledige waardeketen.

Dankzij de participatie van belangrijke powering stakeholders en contentpartners, zoals Howest Industrial Design Center, Agoria, Flam3D, POM West-Vlaanderen, Metal-Alliance.be, Voka, SIM Flanders en Innovatieve Materialen vormde het event bovendien een uitermate boeiende kijk- en leerervaring voor iedere bezoeker. Zo kon men niet enkel de nieuwste sectorontwikkelingen bij de 186 exposanten ontdekken. Ook het aanvullend randprogramma met maar liefst 9 Expert Classes (over maken, ontwerpen & industry 4.0), een heus Captains of Manufacturing Debate en de markante keynote China’s New Normal, het Café 3D, Innovative Materials en het Enterprise Europe Network Matchmaking-event bleken een duidelijke meerwaarde en werden dan ook goed bezocht.


BEZOEKERSPROFIEL REPRESENTATIEF VOOR EXPOSANTEN EN ORGANISATIE

Top 10 sectoren (in volgorde van belang):

Transformation, production, assembly and constructions in metal

Product design, (co-)creation, engineering and prototyping

Machine building and hightec systems & mechatronics

Transformation, production, assembly and constructions in plastics and composites

Research & Development/Materials engineering

Transformation, production and assembly in wood & aluminium

Electronics & components/precision mechanics

Additive manufacturing

Tool production and industrial subcontracting 
Aeronotics & automotive


DE TOEKOMST 

Het team Industrialfairs (Invent Media) zullen, samen met de stakeholders Howest Industrial Design Center en Agoria en een ‘thinktank’ van exposanten, kort op de bal spelen en de groeicriteria uittekenen voor de herhaling van deze geslaagde missie. De 2de editie van PROTOTYPING-MNE staat alvast ingepland op 9 en 10 februari 2022. Ondertussen staat ook de lancering van  Machineering 2021 in Brussels Expo, de grotere beurs voor maaktechnologie en machinebouw, in de startblokken. Machineering 2021 zal plaatsvinden van woensdag 24 t.e.m vrijdag 26 maart 2021 in Paleis 5 van Brussels Expo. Machineering brengt eveneens het proces van ontwerpen tot maken op de beursvloer, weliswaar met een groter stand- en demogehalte (goed voor 15.000 m² beursoppervlakte). Voor meer informatie, contacteer de organisatie via prototyping-mne@kortrijkxpo.com.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledenwebsite