linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
INDUMATION.BE UITGESTELD NAAR 2022
Er is beslist om de vakbeurzen INDUMATION.BE en Indumation Network Event (INE) qua data te heroriënteren. Lees meer
WEBINAR SMC OVER SENSOREN
Persluchtspecialist SMC organiseert op 27 mei een webinar over het doordacht gebruik van sensoren. Lees meer
OPINIE: DATA ZIJN DE NIEUWE KOLEN EN STAAL
Data: de kolen en staal van het nieuwe normaal. Een opinie van Bart Steukers (Agoria). Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

MOTOREN FRANCOYS KOOPT PUMP FLEET SERVICES

20/02/2020

Motoren Francoys uit Melle kondigt de overname van Pump Fleet Services uit Geraardsbergen aan.

Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in elektrische aandrijvingen en pompen en gaan voortaan als ‘The Rotating Company’ door het leven.

'We willen elkaar versterken door kennis en expertise uit te wisselen, om zo onze klanten beter te bedienen. We verwachten een mooie groei, zowel in medewerkers als in omzet', klinkt het bij Emmanuel Buyck van Motoren Francoys en Hans Van Der Eecken van Pump Fleet Services. 

Motoren Françoys ontstond in 1991 en levert producten en diensten op elektrische aandrijvingen en rotating equipment voor de industriële sector. Het bedrijft heeft vestigingen in België en Noord-Frankrijk en telt een groot netwerk van trouwe leveranciers. Sinds 2013 nam Emmanuel Buyck de operationele leiding over.

Emmanuel Buyck: “Deze overname gaat in tegen de markttendens waarin internationale distributeurs servicebedrijven overnemen. Wij zijn er echter van overtuigd dat onze branche een specialiteit op zich is. We blijven een zelfstandig servicebedrijf met één doel voor ogen: het hoogste rendement halen uit elke machine die elektrisch aangedreven wordt. Het EASA-certificaat dat we vorige week als één van de 18 bedrijven buiten de Verenigde Staten in ontvangst mochten nemen, is een bevestiging van de kwaliteit die we bieden.”

Samen sterker

Eén van de activiteiten van Motoren Francoys is de revisie en verkoop van industriële pompen. Zo kwam het ook in contact met Hans Van Der Eecken, zaakvoerder van Pump Fleet Services, dat in 1998 werd opgericht en gespecialiseerd is in die activiteit. 'We kennen elkaar al een tijdje en hebben allebei de ambitie om verder te groeien. Al snel werd duidelijk dat we complementair zijn. Deze acquisitie zal alleen maar voordelen opleveren', klinkt het bij Emmanuel Buyck.

Hans Van Der Eecken bevestigt die stelling: 'Door samen te gaan geven we perspectief aan een versneld groeiscenario. Bovendien dienen zich diversie synergiën aan en kan ik me met m’n 40 jaar ervaring voortaan concentreren op het aanbieden van concrete oplossingen en services. Dat strookt ook volledig met het DNA van Pump Fleet Services.'

Voortaan zal de holding dus The Rotating Company heten, met een jaarlijkse geconsolideerde omzet van 10 miljoen euro. 'We worden dan wel groter, beide entiteiten blijven naast elkaar bestaan. Hans blijft verantwoordelijk voor Pump Fleet Services en ik voor Motoren Francoys. Door intensief samen te werken en kennis uit te wisselen, zullen we meer opdrachten kunnen verwerken en de klanten een totaalpakket kunnen aanbieden. Het wordt voor hen nu een stuk duidelijker en makkelijker.'

Meer werk, meer jobs

Voor de 40 medewerkers die nu al bij Motoren Francoys en Pump Fleet Services aan de slag zijn, verandert er weinig. Dankzij de acquisitie zullen er zelfs meer middelen voor opleidingen ter beschikking komen. Dat moet van de holding ook een aantrekkelijke werkgever maken. 'We zijn een onderneming op mensenmaat, maar wel ambitieus. De komende jaren willen we zowel in opdrachten als mensen verdubbelen', aldus Emmanuel Buyck, zaakvoerder van Motoren Francoys.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledenwebsite