linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
AGORIA OVER SEPTEMBERVERKLARING
'Het is nu tijd om samen het schilderij van het nieuwe Vlaanderen te schilderen', zegt Peter Demuynck, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen. Lees meer
START 'SAVE MORE' MET REM-B
REM-B steunt studentenbedrijf “Save More” van Thomas More. Lees meer
AUTOMATICA IS AFGELAST
Vakbeurs automatica wordt wegens het coronavirus uitgesteld naar 2022. Lees meer
prev
next

SMC JSY Compact 5-Port Solenoid Valve

 

 

YASKAWA COBOT HC20DT

07/03/2020

De TechniShow 2020 in Utrechtse Jaarbeurs is door het coronavirus uitgesteld naar begin september.

Daardoor is het nog even wachten op een live demonstratie door Yaskawa, samen met partners BMO en ProduLAS, van een aantal cobot en robotoplossingen voor handling en lassen.

De introductie van cobots verlaagt de drempel voor veel bedrijven om de eerste stappen te zetten op het gebied van productie automatisering. In de praktijk blijken veel cobots vaak te beperkt te zijn qua prestaties zodat er toch weer een reguliere industriële robot wordt ingezet.

Het antwoord van Yaskawa hierop is de HC20DT, een cobot met 20 kg payload en 1,7 m reach. Deze nieuwe cobot zal op de Yaskawa stand op de TechniShow (september) live in actie te zien zijn. Met een IP67 beschermingsklasse en food grade uitvoering kan de HC20DT in een breed scala aan industriële omgevingen worden toegepast. Hij is voorzien van een nieuw type ingebouwde Ethernet-kabel waarbij het eenvoudig is om een camera op het uiteinde van de robot te monteren. De HC20 kan worden bediend met de YRC1000micro robotcontroller. Zoals alle HC-serie robots is hij uitgerust met sensoren voor de samenwerking met mensen waarbij hij automatisch stopt wanneer een externe kracht wordt gedetecteerd die de limiet op vooraf ingestelde waarden overschrijdt. De arm is ontworpen in een vorm die voorkomt dat de handen van mensen vast komen te zitten of bekneld raken. De Yaskawa HC cobots kunnen allemaal worden voorzien van de nieuwe Smart Pendant, waarmee de programmering en bediening bijzonder eenvoudig gemaakt wordt.

Eveneens op de Yaskawa stand op de TechniShow zal de Weld4U cobotcel van partner ProduLAS te zien zijn. Deze cel is voorzien van een hybride Yaskawa HC10 robot, welke zowel een industriële robot als een cobot is. Hierdoor wordt het beste van twee werelden gecombineerd: het eenvoudig programmeren en handmatig bewegen van een cobot en de uitgebreide lasfuncties van een lasrobot zoals pendelen, naadvolgen via een lichtboogsensor, tactiel zoeken en multilayer lassen. De Weld4U lasoplossing is geschikt voor elk bedrijf dat eenvoudig klein seriewerk heeft om te lassen. Deze opstelling is een ongecompliceerd instapmodel voor het robotlassen.

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina