linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
CORONA BESMET NIEUW VENNOOTSCHAPSRECHT
In een opinie schrijf advocaat Pieter Willems van Tuerlinckx Tax Lawyers dat corona ook het nieuwe Belgische vennootschapsrecht besmet. Lees meer
JAARLIJKSE 'WALK TO WORK DAY'
‘Walk to Work Day’ in 2020: een rondje rond de keukentafel dan maar? Lees meer
CNC AUTOMATION TALK OP VRIJDAG
BMO Automation gaat vanaf vrijdag 3 april iedere week om 15:00 uur live demonstraties geven via het eigen YouTube kanaal. Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

SMART MOTOR SENSOR SERVICE

07/03/2020

Oplossing voor het tekort aan technici in de havens van Gent en Antwerpen: gebruik Smart Motor Services.

Technici kunnen niet vervangen worden maar repetitieve taken en processen kunnen deels geautomatiseerd worden via slimme sensoren. 

Deze kunnen  eenvoudig worden geplaatst op het hart van vrijwel alle machines, de elektromotor. De slimme sensoren zorgen voor de verbinding tussen de elektromotor en een server applicatie. Daardoor moet er geen tijd meer besteed worden aan dagelijkse routine controles van elektromotoren. Zo komt er een oplossing voor het nijpend tekort aan technici in de havens van Gent en Antwerpen. 

Met enige trots presenteert Bracke Aandrijfspecialist op Maintenance Antwerpen twee nieuwe slimme services, Smart Motor Sensor Service en Spare Parts Service. Deze slimme combinatie van nieuwe diensten zorgen voor een ontzorging van de onderhoudsdienst, optimalisatie van productieprocessen en betrouwbaarheid van de assets. Bijkomende opsteker is dat bij efficiënter gebruik van mensen, materialen, logistiek en energie er ook een niet te onderschatten ecologisch voordeel aan vasthangt.

Asset reliability met Smart Motor Sensor Service.

Het streven naar zero ongeplande downtime komt in bereik dankzij Smart Motor Sensor. Met het krachtig intelligent zelflerend en cloud-based platform wordt onderhoud van elektrische aandrijvingen nu slimmer, efficiënter en beheersbaarder. De Smart Motor Sensor Service maakt het mogelijk om op afstand de status van het systeem te laten bewaken en op basis van een combinatie van de gemeten en geweten parameters en patronen een voorspellende onderhoudsanalyse uit te voeren. Met als bijkomend resultaat: onderhoud of vervanging inplannen zodra dit nodig is, niet eerder en ook niet te laat. Deze innovatie wordt door Bracke Aandrijfspecialist in 2020 op de markt gezet in België en Nederland.

De sensor past vrijwel op elke nieuwe en bestaande laagspanningsmotor en heeft geen extra bedrading nodig enkel een WIFI verbinding, plug and play dus.

Efficiënter voorraadbeheer en onderhoud met Spare Parts Service.

Vaak hebben installatie eigenaren een eigen voorraad met cruciale onderdelen. Echter de praktijk leert dat deze onderdelen niet altijd geschikt zijn voor directe inzet. Met Spare Parts Service  van Bracke Aandrijfspecialist wordt een directe inzetbaarheid  garandeert en snelle levering van cruciale onderdelen en dus een optimale beschikbaarheid van machines of productielijnen. Een antwoord op de behoefte naar beheersen van onderhoudskosten.

Gespecialiseerd en tijdig onderhoud is de belangrijkste voorwaarde voor gegarandeerde inzetbaarheid. Bracke verzorgt de revisie en het onderhoud en biedt voorraadbeheer aan van  cruciale reserveonderdelen. Er wordt gestart met een grondige inventarisatie van de huidige voorraad, wat men precies nodig heeft en in welke mate we kunnen standaardiseren en optimaliseren. Met Spare Parts Service beschikken klanten over het juiste onderdeel op het juiste moment, op de juiste plaats en met minder kosten. Indien gewenst vergezeld van de gepaste monteur om het onderdeel ter plaatse te installeren.

Demonstraties van Smart Motor Sensor tijdens Maintenance Antwerpen op 25 en 26 maart in Expo Antwerp.

Meer info via  http://www.eb-groep.nl/smart-motor-services/

 

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledenwebsite