linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
AGORIA OVER SEPTEMBERVERKLARING
'Het is nu tijd om samen het schilderij van het nieuwe Vlaanderen te schilderen', zegt Peter Demuynck, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen. Lees meer
START 'SAVE MORE' MET REM-B
REM-B steunt studentenbedrijf “Save More” van Thomas More. Lees meer
AUTOMATICA IS AFGELAST
Vakbeurs automatica wordt wegens het coronavirus uitgesteld naar 2022. Lees meer
prev
next

SMC JSY Compact 5-Port Solenoid Valve

 

 

LANGE LEVENSDUUR CHAINFLEX CFBUS.PUR.042 KABEL

07/03/2020

De lange levensduur van de chainflex CFBUS.PUR.042 kabel wordt gegarandeerd dankzij het uitgebreide testen in het testlaboratorium.

Elke dag genereren sensoren wereldwijd miljarden aan data - met een stijgende trend.

De single pair ethernet (SPE) technologie biedt compleet nieuwe kansen voor het betrouwbaar en snel verzenden van deze datastromen naar zelfs het kleinste machinegebied. Op de SPS-beurs van 2019, presenteerde igus de chainflex SPE kabel CFBUS.PUR.042 voor bewegende toepassing in kabelrupsen. Het gebruik van slechts één aderpaar reduceert de buitendiameter met 25 procent. Dankzij het intensief testen in het igus testlaboratorium, garandeert de motion plastics specialist een levensduur van 10 miljoen cycli of 36 maanden.

Als gevolg van de digitalisatie, groeit de hoeveelheid data die wordt gegenereerd in fabrieken en individuele machines continu. Veldbus-systemen zoals Profibus en CC-Link evenals ethernet afgeleiden zoals Profinet en CC-Link IE zijn doorontwikkeld om nog grotere data-overdrachten mogelijk te maken. De situatie is gelijksoortig voor wat betreft de klassieke ethernet-categorieën. Een aantal jaar geleden was CAT5 nog de maatstaf en werd er een enorme sprong voorwaarts gemaakt met CAT5e, maar vandaag de dag worden CAT6A en zelfs CAT7 steeds populairder. Echter, alle producten die tot nu toe zijn ontwikkeld, eindigden als het minst "intelligente" component van de machine. Vanwege de grootte van de kabel en connectoroplossingen waren er nog geen verbindingen ontwikkeld die tot de kleinste sensor reikten. Er wordt een oplossing geboden door kabels die het aantal aderparen tot slechts één verlaagd. Met de CFBUS.PUR.042, presenteerde igus de eerste chainflex single pair ethernet kabel (SPE), speciaal voor dynamisch, langdurig gebruik in kabelrupsen, op de SPS beurs van 2019.

De sleutel tot slimme industriële automatisering

Volgens het motto "Wat niet wordt gebruikt, kan worden weggelaten", gebruikt de single pair ethernet kabel (SPE) slechts één aderpaar in plaats van de gebruikelijke vier. Hoewel dit de dataoverdracht-snelheid reduceert tot een snelheid tussen de 10 Mbps en 1 Gbps, is een hogere snelheid in veel toepassingen toch niet nodig. In plaats daarvan maakt het reduceren van het aantal aders van de CFBUS.PUR.042 een buitendiameter mogelijk die wel 25 procent kleiner is. Deze is nu op het niveau van een naderingsschakelaar kabel. De nieuwe kabel is nauwkeurig ontworpen voor de T1 connector-interface, welke specifiek voor SPE werd ontwikkeld. Het resultaat is dat de afscherming met een lange levensduur een betrouwbare overdracht kent, hetgeen resulteert in een hoge elektromagnetische compatibiliteit (EMC). De combinatie van kabel en connector is extreem robuust: igus gebruikt een uiterst slijtvaste en kerfbestendige PUR-mantel, en de connector is voorzien van stevige metalen vergrendelingen met een PCB contact. 

Lange levensduur getest en gegarandeerd

Reductie qua grootte van kabel en connector creëert extra ruimte, zelfs in de kleinste serie kabelrupsen. De single pair ethernet technologie is een alternatief voor de klassieke seriële bussystemen in de automotive sector, in de spoorwegtechniek of op industriële robots. De gebruiker hoeft hierbij niet af te zien van kwaliteit. De oliebestendige en vlamvertragende CFBUS.PUR.042 is uitgebreid getest in het 3.800 vierkante meter grote testlaboratorium van igus. Net als voor alle van de in totaal ruim 1.300 kabels uit het uitgebreide programma, krijgt de klant ook voor de online voorspelbare single pair ethernet kabel een garantie van 10 miljoen cycli of 36 maanden.

www.igus.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina