linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
CORONA BESMET NIEUW VENNOOTSCHAPSRECHT
In een opinie schrijf advocaat Pieter Willems van Tuerlinckx Tax Lawyers dat corona ook het nieuwe Belgische vennootschapsrecht besmet. Lees meer
JAARLIJKSE 'WALK TO WORK DAY'
‘Walk to Work Day’ in 2020: een rondje rond de keukentafel dan maar? Lees meer
CNC AUTOMATION TALK OP VRIJDAG
BMO Automation gaat vanaf vrijdag 3 april iedere week om 15:00 uur live demonstraties geven via het eigen YouTube kanaal. Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

NIEUWE WINKELERVARING MET ROBOTARM IGUS

19/03/2020

Een op maat ontworpen robolink robotarm zorgt voor een snelle automatisering en een nieuwe winkelervaring.

Vanuit de industrie, vinden robots steeds vaker hun weg naar de detailhandel. Ze waarborgen een snelle automatisering van processen en zijn ook echte blikvangers. Gebruikers stellen hoge eisen aan ontwerp en betrouwbaarheid tegen een voordelige prijs. Daarom biedt igus nu haar robolink DP low-cost robot aan - die bestaat uit hoogwaardige polymeren in een maatwerk design.

Online winkelen en bestellen is al onderdeel geworden van het dagelijkse leven, of het nu gaat om een nieuwe broek, een SLR-camera voor de vakantie of sushi voor het avondeten. Binnen enkele minuten, of de volgende dag komt de koerier of besteldienst aan de deur met de bestelling - handig en eenvoudig.

Maar het nieuwe koopgedrag betekent meer concurrentie voor de gevestigde detailhandel. Intelligente automatiseringssystemen voor snel winkelen zijn veel gevraagd, zowel in supermarkten als in meubelspeciaalzaken. Oplossingen kunnen zijn: automatische sap-dispensers, broodsnijders of zelfservice kassa's met weegtechniek, waarbij motion plastics - zoals smeermiddelvrije iglidur glijlagers en onderhoudsvrije drylin lineaire geleidingen - slijtvaste bewegingen garanderen. Tegelijkertijd moeten detailhandelaren zoals modehuizen en restauranthouders winkel- en inrichtingsconcepten ontwikkelen die klanten een nieuwe ervaring bieden.

Robots zijn een populair hulpmiddel omdat ze niet alleen blikvanger zijn, maar ook een praktische automatiseringsoplossing. Ze kunnen prijzen uitreiken van loterijen, cocktails mixen, of zelfs pizza's beleggen. Tot nu toe een duur geintje dat men in Nederland zelden tegenkomt. Met de robolink DP, biedt igus nu een voordelige oplossing direct uit voorraad welke klanten individueel kunnen vormgeven.

Low-cost robots in het gewenste uiterlijk

Vorig jaar presenteerde igus voor het eerst haar robolink DP robotarm, welke grotendeels bestaat uit kunststof componenten. De klant heeft nu de mogelijkheid de robotarm te ontwerpen zoals hij of zij het wilt, met vier of vijf assen. De gebruiker kan een kleur naar wens selecteren uit het RAL kleurenpallet, bijvoorbeeld de bedrijfskleur(en) of elegant wit voor een barista-robot in de horeca. De compacte, lichtgewicht robolink DP maakt uitgebreid gebruik van de voordelen van motion plastics van igus bij de productie: licht, smeermiddel- en onderhoudsvrij, stil, lange levensduur en voordelig. De nieuwe knikarmrobot kan individueel geconfigureerd worden via het platform  RBTX.com  en kan, afhankelijk van het type toepassing, worden uitgerust met grijpers, camera's of sensoren van talloze fabrikanten.

Bekijk de robolink DP zelf: 

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledenwebsite