linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
INDUMATION.BE UITGESTELD NAAR 2022
Er is beslist om de vakbeurzen INDUMATION.BE en Indumation Network Event (INE) qua data te heroriënteren. Lees meer
WEBINAR SMC OVER SENSOREN
Persluchtspecialist SMC organiseert op 27 mei een webinar over het doordacht gebruik van sensoren. Lees meer
OPINIE: DATA ZIJN DE NIEUWE KOLEN EN STAAL
Data: de kolen en staal van het nieuwe normaal. Een opinie van Bart Steukers (Agoria). Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

DUITSLAND HELPT EIGEN AUTO-INDUSTRIE

06/05/2020

De Duitse regering wil geld injecteren in de eigen auto-industrie om zo de ingestorte autoverkoop opnieuw op te krikken.

Volgende maand zal de Duitse Bondsregering de concrete plannen voor dit financiële hulpprogramma bekend maken. Vermoedelijk wordt er met aankooppremies gewerkt.

Angela Merkel en haar ministers vergaderden deze week met de top van Volkswagen, Daimler, BMW en vertegenwoordigers van de Duitse autolobby VDA en vakbond IG Metall.

Duitsland heeft een recordaantal auto’s op de weg na de recordverkopen in 2019. Sedert februari is de autoverkoop echter totaal ingestort door de coronacrisis.

In de aanloop naar de bijeenkomst met Merkel, kondigden de minister-presidenten van de deelstaten Beieren, Baden-Württemberg en Nedersaksen aan dat ze voorstander zijn van de introductie van aankoopsubsidies. De Duitse automobielindustrie is sterk aanwezig in deze deelstaten.

Wel moeten de fiscale stimuleringsmaatregelen economisch verantwoord zijn en de aankoop van milieuvriendelijke voertuigen, zoals elektrische auto’s, bevorderen.

Aankooppremies voor elektrische voertuigen waren er al voor de coronacrisis. De Duitse automultinationals willen nu dat die subsidies worden verhoogd.

Actievoerders eisen van Angela Merkel dat ze de coronacrisis aangrijpt om een extra impuls te geven aan een 'klimaatvriendelijke' herstructurering van de Duitse auto-industrie.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledenwebsite