linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
INTELLIGENT VALVE VAN SIEMENS
Intelligent Valve van Siemens maximaliseert efficiëntie van HVAC-installaties. Lees meer
FMB TOELEVERANCIERSBEURS MACHINEBOUW
Voor veel bedrijven in de machinebouw zijn aan het begin van de pandemie niet alleen de afzetmarkten ingestort. Ook de toeleveringsketens zijn fors beperkt. Lees meer
UNIVERSAL ROBOTS VERKOOPT 1000STE COBOT
Universal Robots, ontwikkelaar van collaboratieve industriële robotarmen, overhandigde samen met hun automatiseringspartner Gibas Automation de 1.000ste cobot in de Benelux.  Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

VANSICHEN NEEMT SIMKON OVER

03/06/2020

Met de overname van het Duitse SimKon krijgt het Limburgse Vansichen Linear Technology er een vestiging bij in de grootste machinebouwmarkt van Europa.

Dit is een belangrijke stap in het internationale groeitraject van het Hasseltse bedrijf. 

Voor de implementatie van de internationale groeistrategie van Vansichen Linear Technology is de overname van SimKon een belangrijke, maar vooral ook logische stap. ‘Een kans moet je grijpen wanneer die zich voordoet, want dat we internationaal willen groeien in robottracks en lineaire systemen hebben we nooit onder stoelen of banken gestoken. Dankzij de overname krijgen we vaste voet aan grond in Duitsland, dé grootste machinebouwmarkt in Europa’, reageert Maxime Vansichen, Managing Director van Vansichen Linear Technology. 

Het Duitse bedrijf SimKon G. Ziel GmbH, gevestigd in Hilchenbach (op zo’n 100 km ten oosten Keulen), is sinds 1998 een specialist in robottracks. SimKon heeft 6 medewerkers in dienst en heeft een omzet van ongeveer 1,5 miljoen euro. SimKon is eveneens ingeburgerd in de Duitse automobielsector, wat een toegevoegde waarde is voor Vansichen. Bovendien bezitten ze een ISO9001-certificaat.

SimKon zal op zijn huidige locatie blijven werken met de bestaande medewerkers. De huidige zaakvoerder, Gunter Ziel,  zal samen met Pieter Vansichen het bedrijf leiden. De naam blijft grotendeels behouden, er wordt enkel ‘by Vansichen’ aan toegevoegd aan het nieuwe logo in dezelfde stijl met het Vansichen-logo. ‘We hebben in Vansichen Linear Technology een betrouwbare overnemer gevonden. Dankzij de overname kunnen wij ons productportfolio enorm uitbreiden. Zo bieden we nu ook een breed gamma van lineaire systemen aan. Vanaf nu behoren air tracks, XYZ-Gantry systemen, cleanroom tracks, … ook tot het aanbod’, bevestigt Gunter Ziel. Voorts haalt SimKon voor zijn klanten extra knowhow in huis én extra capaciteit om grotere projecten te realiseren. ‘De dienstverlening van beide bedrijven zal daardoor alleen nog maar meer uitgebreid worden’, aldus Maxime Vansichen. 

www.vansichen.be 

Foto vlnr: Gunter Ziel en Pieter Vansichen

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledenlogo220