linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
INTELLIGENT VALVE VAN SIEMENS
Intelligent Valve van Siemens maximaliseert efficiëntie van HVAC-installaties. Lees meer
FMB TOELEVERANCIERSBEURS MACHINEBOUW
Voor veel bedrijven in de machinebouw zijn aan het begin van de pandemie niet alleen de afzetmarkten ingestort. Ook de toeleveringsketens zijn fors beperkt. Lees meer
UNIVERSAL ROBOTS VERKOOPT 1000STE COBOT
Universal Robots, ontwikkelaar van collaboratieve industriële robotarmen, overhandigde samen met hun automatiseringspartner Gibas Automation de 1.000ste cobot in de Benelux.  Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

MPARTS VERSTERKT PRODUCTEN MET KOBA

11/06/2020

In het kader van cross-selling heeft Mparts onlangs haar pakket opnieuw uitgebreid met hydraulische stootdempers en veiligheidsproducten, ditmaal van KOBA.

Dit nieuwe pakket sluit naadloos aan op het reeds gevoerde, uitgebreide pakket Bansbach gasveren en het omvangrijke pakket Mparts mechanische dempers, als aanslagdempers en stoppers.

Met de aanvulling van dit distributeursschap, heeft Mparts nu de beschikking over een zeer uitgebreid totaalpakket op dempingsgebied. Het complete productenpallet van KOBA is grofweg onder te verdelen in vier categoriën, te weten industriële stootdempers, anti-vibratiecomponenten (trillingscomponenten), componenten voor snelheidsregulering en veiligheidsproducten (voor het veilig vertragen van zware lasten). Componenten die in zeer uiteenlopende sectoren worden toegepast, zoals in de zware industrie, de scheepvaart, de lucht- en ruimtevaart, de automotive, bij defensie, in treinen en bij op- en overslagsystemen.

Alleen al het pakket ‘Industriële stootdempers’ bestaat uit 13 verschillende series met instelbare (KMA-series) en niet-instelbare (KMS-series) modellen. Alle modellen uit deze series zijn in talloze uitvoeringen leverbaar. Zo kan, afhankelijk van het gekozen model, de slaglengte uiteenlopen van 7 tot 1.300 mm. Langere slaglengtes zijn op aanvraag mogelijk.

De modellen uit de KMA- serie zijn de meest toegepaste instelbare, industriële dempers. Ter bescherming tegen agressieve vloeistoffen en corrosie omvat het pakket echter ook hydraulische stootdempers in heavy duty-uitvoeringen, alsmede hydrostatische dempers en diverse veiligheidsproducten. De laatstgenoemde producten zijn speciaal ontwikkeld om destructieve krachten van bewegende massa’s bij bijvoorbeeld havenkranen, treinen of andere zware machines en/of installaties veilig te vertragen en/of gecontroleerd af te remmen. Hoewel bij alle veiligheidsproducten ervoor gekozen is een compact ontwerp te combineren met een gering montagevlak, beschikken deze modellen over een energieabsorbtievermogen tot wel 500 kNm. Afhankelijk van het geselecteerde model wordt demping gerealiseerd door een rubberen stop, een veer en/of door een combinatie van olie en stikstof.

Het complete programma van KOBA staat online op de website.

www.mparts.nl

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledenlogo220