linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
INTELLIGENT VALVE VAN SIEMENS
Intelligent Valve van Siemens maximaliseert efficiëntie van HVAC-installaties. Lees meer
FMB TOELEVERANCIERSBEURS MACHINEBOUW
Voor veel bedrijven in de machinebouw zijn aan het begin van de pandemie niet alleen de afzetmarkten ingestort. Ook de toeleveringsketens zijn fors beperkt. Lees meer
UNIVERSAL ROBOTS VERKOOPT 1000STE COBOT
Universal Robots, ontwikkelaar van collaboratieve industriële robotarmen, overhandigde samen met hun automatiseringspartner Gibas Automation de 1.000ste cobot in de Benelux.  Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

VYDRAULICS NEEMT DOEDIJNS (DGI) OVER

11/06/2020

Vydraulics heeft Doedijns Group International (DGI) overgenomen. 

De overname omvat Doedijns, Sypack en Koppen & Lethem. Er zijn geen gevolgen voor de tewerkstelling en alle partners in de groep blijven werken op hun huidige locatie. 

De omzet van Vydraulics stijgt daardoor van 11 miljoen in 2018 naar 80 miljoen euro. Het personeelsbestand groeit naar 450 werknemers.

Vydraulics uit Dadizele levert totaaloplossingen op het gebied van bewegings- en besturingstechnologie en processystemen, en dit van ontwerp tot productie en onderhoud. Het gamma van de Vydraulics Groep is door de overnames uitgebreid naar componenten, systemen en service voor meerdere sectoren. Dat gaat van onderdelen voor een reuzenrad of offshorewind­installaties tot waterdichte deuren op superjachten

Volgens Wouter Vullers, commercieel directeur bij Vydraulics, ontstaat er door de verbinding van de overgenomen bedrijven een sterke synergie op het vlak van markten en competenties.

De metaalverwerker Vapo Hydraulics groeide decennia gestaag als fabrikant van hydraulische systemen, cilinders voor de olie- en gassector, baggerbedrijven of de industrie. Dat veranderde enkele jaren geleden met de komst van een nieuw management. Het bedrijf is nu in handen van het management (Wouter Vullers, Steven Vangeersdaele en Stijn Schacht) en Vybros, de holding van de familie Vande Vyvere (voorheen Matexi). 

Vydraulics kreeg nieuwe gebouwen en een grotere productiehal en trok vervolgens op overnamepad. Zo werden het Belgische GDM Precisie Mechaniek en twee Nederlandse bedrijven (Hydropack uit Amersfoort en Vremac Cylinders uit Apeldoorn) overgenomen. Nu volgt de overname van Doedijns, Sypack en Koppen & Lethem.

Doedijns uit Zoetermeer is hydraulica-specialist en met dochter Sypack ook een wereldleider in geavanceerde tanksystemen voor helikopters. Een niche, met klanten als de offshoresector, marineschepen of eigenaars van superjachten. Het in Londen gevestigde private-equityhuis IK Investment Partners verkoopt de onderneming uit Zoetermeer nu aan Vydraulics Groep. Zo zal Doedijns ook minder afhankelijk zijn van fluctuerende markten, zoals de olie- en gassector.

Op de foto (vlnr.):
Robert Don (CFO DGI), Wouter Vullers (CCO Vydraulics), Frank Robben (CEO DGI), Steven Vangeersdaele (CEO Vydraulics), Stijn Schacht (CTO Vydraulics), Olivier Strobbe (Managing Partner Vybros). 

www.vapo.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledenlogo220