linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
INTELLIGENT VALVE VAN SIEMENS
Intelligent Valve van Siemens maximaliseert efficiëntie van HVAC-installaties. Lees meer
FMB TOELEVERANCIERSBEURS MACHINEBOUW
Voor veel bedrijven in de machinebouw zijn aan het begin van de pandemie niet alleen de afzetmarkten ingestort. Ook de toeleveringsketens zijn fors beperkt. Lees meer
UNIVERSAL ROBOTS VERKOOPT 1000STE COBOT
Universal Robots, ontwikkelaar van collaboratieve industriële robotarmen, overhandigde samen met hun automatiseringspartner Gibas Automation de 1.000ste cobot in de Benelux.  Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

NIEUW BESTUUR VOOR INDUMOTION

16/06/2020

De leden van beroepsorganisatie InduMotion hebben tijdens een virtuele vergadering beslist om het mandaat van het huidige bestuur te verlengen.

Door het coronavirus was er geen fysieke ledenbijeenkomst. Er werd een online vergadering georganiseerd waar ook een nieuw bestuur is gekozen voor de volgende twee jaar. 

De leden kozen unaniem om de huidige bestuursploeg tot juni 2022 te bevestigen in hun mandaat. Het bestuur blijft dus ongewijzigd en bestaat uit (in alfabetische volgorde): bestuurder Vincent De Cooman (Wittenstein), secretaris-generaal Marcel De Winter (Service-Hydro), voorzitter Hugues Maes (SMC), penningmeester Guy Mertens (Act in Time), bestuurder Luc Roelandt (Stromag), ondervoorzitter Bart Vanhaverbeke (Voith Turbo) en bestuurder Jo Verstraeten (Festo). 

InduMotion vzw verenigt alle bedrijven gespecialiseerd in industriële automatisering en aandrijftechnieken (elektrisch, hydraulisch, mechanisch en pneumatisch) die als producent, officiële invoerder of verdeler op de Belgische markt actief zijn. 

Tijdens de online ledenvergadering van InduMotion werd het jaarverslag gepresenteerd. Voorts bleek uit een rondvraag dat er gemengde reacties zijn over hoe Covid-19 de industrie heeft geïnfecteerd.

De meeste leden zagen een terugval en ervaren dat beslissingstrajecten inzake investeringen in grote projecten nu langer duren. Afhankelijk van de sector gaat een opstart al dan niet vlotter. Zo ‘smeken’ de fabrieken in de ‘life sciences’ om producten.  

Thuiswerk

Het verplichte thuiswerk heeft veel bedrijven doen inzien dat men ook op die manier productief kan zijn. De kans is groot dat bij een aantal bedrijven dit in de toekomst structureel gaat worden georganiseerd, waardoor werknemers één of twee dagen per week niet meer naar kantoor komen, maar vanuit hun woning werken.

Volgens een internationaal onderzoek van rekruteringskantoor Robert Walters is 45% van de werknemers ervan overtuigd dat hun productiviteit in de afgelopen periode van thuiswerken is verbeterd. Ook werkgevers zien een overwegend positief effect van thuiswerken op de productiviteit van hun medewerkers. In het onderzoek geeft bijna de helft van de respondenten aan meer werk gedaan te krijgen vanuit huis.

Toch doet thuiswerken niet voor iedereen wonderen. Voor 29% van de werknemers heeft de werkplek geen invloed op de productiviteit, en een kwart zegt thuis minder werk te verzetten. 

Het wegvallen van de reistijd wordt door vrijwel iedereen als aangenaam ervaren. 58% van de professionals verzet meer werk door het flexibel kunnen indelen van de eigen werkuren. Wellicht zijn zij door het thuiswerken beter in staat om hun werkdag aan te passen aan hun eigen bioritme. Zo kan een ochtendmens vroeger beginnen en eerder stoppen, terwijl een avondmens net later begint en langer doorgaat, wat de concentratie ten goede komt. Toch werkt deze vrijheid niet voor iedereen. Van de werknemers die hun productiviteit de afgelopen weken zag dalen, wijst 20% de grote mate van flexibiliteit als schuldige aan. Vooral alleenstaanden hebben moeite met het aanbrengen van structuur in hun dag. Hier hebben werknemers met thuiswonende kinderen en samenwonende werknemers nagenoeg geen last van. 

Blik naar de toekomst

Voor de meeste mensen betekent thuiswerken dat zij evenveel of zelfs meer werk kunnen verzetten als op kantoor. 92% van de werknemers ziet het dan ook wel zitten om ook in de toekomst regelmatig thuis te werken. De meeste werkgevers komen in deze wens tegemoet. 77% van de organisaties/bedrijven wil thuiswerken een blijvend onderdeel van de arbeidsvoorwaarden maken. 

www.indumotion.be

(foto vlnr:  Marcel De Winter, Hugues Maes, Luc Roelandt, Bart Vanhaverbeke, Jo Verstraeten, Guy Mertens, Vincent De Cooman)

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledenlogo220