linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
INTELLIGENT VALVE VAN SIEMENS
Intelligent Valve van Siemens maximaliseert efficiëntie van HVAC-installaties. Lees meer
FMB TOELEVERANCIERSBEURS MACHINEBOUW
Voor veel bedrijven in de machinebouw zijn aan het begin van de pandemie niet alleen de afzetmarkten ingestort. Ook de toeleveringsketens zijn fors beperkt. Lees meer
UNIVERSAL ROBOTS VERKOOPT 1000STE COBOT
Universal Robots, ontwikkelaar van collaboratieve industriële robotarmen, overhandigde samen met hun automatiseringspartner Gibas Automation de 1.000ste cobot in de Benelux.  Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

TWEE SMC THERMO CHILLERS IN 1 BEHUIZING

24/06/2020

De Thermo Chillers uit de HRL-serie van SMC kunnen twee temperatuurbereiken afzonderlijk regelen.

Deze plaatsbesparende chillers beschikken standaard over een geïntegreerde bypass, waterfilter en een DI-filter voor volautomatische regeling van de geleidingswaarde van het DI-water.

De HRL-versie is geschikt voor lasertoepassingen, waarbij de temperatuur van zowel de lasergenerator als het optische systeem – dat minder warmte ontwikkelt – met één apparaat wordt geregeld. Twee afzonderlijke watercircuits met gescheiden temperatuurregeling maken dat mogelijk. Omdat de HRL-chiller compact is ontworpen, heeft deze 22% minder ruimte nodig dan twee standaard Thermo Chillers.

Gedefinieerde geleidingswaarde

In laser- en optische toepassingen is koeling met gedeïoniseerd water vaak vereist. De HRL is zo ontworpen dat het systeem optimaal wordt afgestemd op de waterspecificatie van een laser. Een geïntegreerde DI-sensor in combinatie met een regelventiel zorgt voor een gedefinieerde geleidingswaarde. Bovendien garanderen de geïntegreerde waterfilters dat eventuele onzuiverheden de werking van het koelsysteem niet verstoren. Een bypasszorgt voor de juiste instelling van de pompopvoerdruk, waardoor de HRL uiterst betrouwbaar en veilig is. Het apparaat is op wielen gemonteerd om snel te kunnen verplaatsen. De bediening via een touch screenis eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

Energiezuinig

Ook bij de HRL-serie vertrouwt SMC op een frequentieregeling van de compressormotor, ventilator en pomp. De koelcapaciteit kan hiermee optimaal worden afgestemd op de situatie. Omdat tegelijkertijd met de gegenereerde restwarmte van de compressor het circulatiemedium wordt verwarmd, is zelfs in de winterperiode geen extra elektrische verwarming noodzakelijk. De energiebesparing kan daardoor oplopen tot wel vijftig procent.

Tot 26 kW koelvermogen

De HRL-serie bestaat uit drie modellen die een koelvermogen tot 26 kW in het eerste afzonderlijke koelcircuit leveren. Voor alle modellen biedt het tweede afzonderlijke koelcircuit een koelvermogen van 1 kW. De temperatuurstabiliteit is ±0,1 °C op het eerste circuit en ±0,5 °C op het tweede circuit. Voor bediening op afstand is deze Thermo Chiller voorzien van een seriële interface.

De HRL-modellen completeren het uitgebreide assortiment Thermo Chillers van SMC. De acht verschillende series met diverse modelvarianten voldoen aan bijna elke eis. Naast de standaloneoplossingen van de HRS-serie maken tafelmodellen en 19 inch rackmontage-varianten deel uit van het assortiment, evenals de hoogwaardige HRSH-serie die ook buiten kan worden geïnstalleerd.

Meer informatie:

https://www.smc.eu/nl-nl/products/hrl-dual-channel-refrigerated-thermo-chiller-for-lasers~163984~cfg

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledenlogo220