linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
INTELLIGENT VALVE VAN SIEMENS
Intelligent Valve van Siemens maximaliseert efficiëntie van HVAC-installaties. Lees meer
FMB TOELEVERANCIERSBEURS MACHINEBOUW
Voor veel bedrijven in de machinebouw zijn aan het begin van de pandemie niet alleen de afzetmarkten ingestort. Ook de toeleveringsketens zijn fors beperkt. Lees meer
UNIVERSAL ROBOTS VERKOOPT 1000STE COBOT
Universal Robots, ontwikkelaar van collaboratieve industriële robotarmen, overhandigde samen met hun automatiseringspartner Gibas Automation de 1.000ste cobot in de Benelux.  Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

CHARTER DUURZAAM ONDERNEMEN VOOR REM-B

24/06/2020

REM-B ontvangt Charter Duurzaam Ondernemen.

Op 18 juni 2020 heeft REM-B uit Beerse samen met 25 andere Belgische bedrijven het Voka charter ‘Duurzaam Ondernemen’ behaald. 

Duurzaam ondernemen is een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties (Profit), met respect voor de sociale kant (People), binnen de ecologische randvoorwaarden (Planet) aangevuld met vrede (Peace) en samenwerking met partners (Partnership).

Om te kunnen deelnemen aan dit project, heeft REM-B eind 2018 met succes een toelatings-audit doorstaan op het gebied van milieu en personeelsaangelegenheden. Van 2019 tot en met 2021 diende het bedrijf jaarlijks een actieplan in met minimaal 10 acties, passend binnen de 17 ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties. 

Rem-B heeft in haar eerste jaar 18 items ingediend, welke allen gerealiseerd en nadien door een onafhankelijke evaluatie-commissie beoordeeld en goedgekeurd werden. 

REM-B gaat nog een stap verder en wil tegen eind 2021 het door de verenigde naties erkend UNITAR-certificaat behalen. ‘Hiervoor dienen we over een periode van die jaar in elk van de 17 doelstellingen acties gerealiseerd te hebben’, aldus Paul Dickens van REM-B. 

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledenlogo220