linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
NIEUWE INTESIS GATEWAY
Nieuwe Intesis gateway maakt communicatie tussen PROFINET en BACnet eenvoudig. Lees meer
SIEMENS ULTRACONDENSATOR MODULES
Siemens biedt nieuwe ultracondensatormodules aan die de machinewerking tijdens stroompannes verzekeren, pieklasten vermijden en remenergie terugwinnen. Lees meer
LICHTPUNTJE VOOR BEURZEN
Op vrijdag 24 juli werd het nieuwe ministerieel besluit gepubliceerd in het Staatsblad waarmee beursorganisatoren vanaf 1 september opnieuw aan de slag kunnen. Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

INTELLIGENT VALVE VAN SIEMENS

12/07/2020

Intelligent Valve van Siemens maximaliseert efficiëntie van HVAC-installaties.

De zelfoptimaliserende en dynamische klep, Intelligent Valve, van Siemens Smart Infrastructure is nu nog veelzijdiger, dankzij een waaier van nieuwe functies en toepassingen voor verwarmingsgroepen en ventilatie- en airconditioningsinstallaties. 

Het apparaat regelt het debiet, meet temperatuur en vermogen en past de klepinstellingen automatisch aan de warmtewisselaar aan. De intelligente klepis verbonden met de cloud en kan nu ook - als primeur - rechtstreeks in Building Operator, de cloudtoepassing van Siemens voor de afstandsmonitoring van gebouwen, worden geïntegreerd. Hierdoor kan de intelligente klep worden gestuurd en kunnen de instellingen op elk gegeven ogenblik en van om het even waar worden aangepast. 

Met het oog op een grotere flexibiliteit werd het productaanbod uitgebreid met 3-wegs kleppen, die een temperatuurvariabele en een debietconstante regeling van de watertoevoer (gemengde kringen) mogelijk maken. Nieuwe functies zoals de Delta-T-begrenzing (DT), de drukverschil- en aanvoertemperatuurregeling verzekeren een probleemloze, energie-efficiënte werking van de HVAC-installatie en breiden het inzet- en toepassingsbereik van de intelligente klep uit.

Meer flexibiliteit dankzij WLAN-verbinding 

De intelligente klep kan automatisch, snel en veilig in bedrijf worden gesteld. De vereiste instellingen kunnen in de ABT Go-app van Siemens worden gedownload en van daaruit via een draadloze WLAN-verbinding voor elke klep worden geladen. De klep biedt afstandstoegang via BACnet-IP met behulp van de ABT Site-inbedrijfstellingstool van Siemens of via het internet met behulp van de Building Operator-app. Dankzij de cloudverbinding en firmware-updates kan de intelligente klep zichzelf wanneer nodig automatisch bijwerken en draait hij altijd met de laatste nieuwe versie. Wanneer de klep onregelmatige waarden registreert, wordt er in de Building Operator-app een alarm geactiveerd. Bovendien stelt deze cloud-app van Siemens gebruikers in staat de waarden te controleren en voor documentatiedoeleinden energierapporten te genereren.

Efficiëntieverhoging in bedrijf 

Dankzij de verbetering van de functionaliteit en het gebruikscomfort is de intelligente klep nu nog efficiënter. Als 3-wegs klep kan hij nu in gemengde kringen worden gebruikt, die een eenvoudige hydraulische balancering bieden en slechts minimale investeringen vereisen omdat er geen hoofdpomp in de bronkring vereist is. Een nieuwe drukverschilregeling gaat potentiële drukschommelingen in de zones tegen. Zo kan in oudere installaties de dynamische hydraulische balancering snel en eenvoudig worden verbeterd zonder alle kleppen te moeten vervangen, waardoor het toepassingsbereik van de intelligente klep wordt uitgebreid. In nieuwe installaties worden zo optimale bedrijfsomstandigheden voor de kleppen gecreëerd in de zones uitgerust met een drukverschilregeling. 

Met behulp van nieuw toegevoegde aanvoertemperatuurregelingen en weersafhankelijke verwarmingskringen neemt de intelligente klep taken van het automatiseringsniveau over, waardoor de belasting van comfortregelaars vermindert of deze laatste zelfs overbodig worden. Door de vermindering van de comfortregelaarbelasting maakt de intelligente klep complexere installaties bij lagere investeringskosten mogelijk. In omstandigheden waarin de comfortregelaars volledig worden vervangen, kan de intelligente klep ook eenvoudige sturingstaken uitvoeren.

De nieuw beschikbare afstandshouders voor de intelligente klep zorgen voor een betere isolatie, bijvoorbeeld voor de debietmeter in koeltoepassingen. De nieuw geïmplementeerde Delta-T-begrenzing (DT), voornamelijk geschikt voor airconditioninginstallaties en grote ventilatorconvectoren, verhoogt de efficiëntie. Deze functie beperkt het temperatuurverschil DT voor de door de intelligente klep aangestuurde koelspiraal. Hierdoor werkt de koelmachine of warmtepomp altijd met een minimale DT, waardoor een maximale efficiëntie en elektriciteitsbesparing wordt verzekerd.

www.siemens.com

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledenlogo220