linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
UGENT NEEMT DEEL AAN SIEMENS INDUSTRY ACADEMY
Siemens Industry Academy kondigt bij de start van het nieuwe academiejaar verdere uitbreidingen aan. Lees meer
PARTNERSCHAP SCHNEIDER ELECTRIC EN CEBEO
Schneider Electric overhandigde op 1 september het Industrial Automation Distributor (IAD) certificaat aan Cebeo, gespecialiseerde groothandel in elektrotechnisch materiaal.  Lees meer
WINNAARS BEKEND KAMP C 3D-PRINT WEDSTRIJD
Kamp C, het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in Westerlo, heeft de namen van de winnaars bekendgemaakt van hun 3D printing wedstrijd. Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

WEBINAR SICK DISTANCE GUARD SENSOR

17/08/2020

Met de nieuwe PeopleCounter en DistanceGuard SensorApps speelt SICK in op nieuwe ontwikkelingen om de verspreiding van het Covid-19-virus te vertragen.

In combinatie met 2D- en 3D-LiDAR-sensoren van SICK kunnen mensen gemakkelijk de aanbevolen minimumafstand aanhouden in openbare en vooraf gedefinieerde ruimtes. 

Omdat de sensoroplossing geen persoonlijke informatie verwerkt, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat niet alleen hygiënebeperkingen, maar ook de privacy wordt nageleefd.

Uitbaters van openbare instellingen zoals musea, bioscoop, etc en handelaars in toerisme, gastronomie, detailhandel en verschillende andere industrieën kunnen profiteren van een eenvoudige oplossing om gemakkelijk het maximale gebruik van de ruimte en de minimale afstand tussen mensen in het oog te houden. 

Op 27 augustus om 10 uur organiseert SICK een webinar met focus op deze onderwerpen: 

https://s.sick.com/BE-NL-Webinar-Peoplecounting 

PeopleCounter 

De PeopleCounter (PeCo) is een door SICK ontwikkelde SensorApp die anonieme gegevensverwerking en differentiatie van mensen van objecten over grote detectiegebieden mogelijk maakt. Op basis van de hardware van een 3D LiDAR-sensor worden meetgegevens gegenereerd als een vlak met meetpunten. De geïntegreerde PeopleCounter-app identificeert accuraat personen aan de hand van hun contouren. Dit betekent dat alleen mensen worden geteld, terwijl objecten worden gewist. Dit proces verloopt anoniem en zonder persoonlijke informatie vast te leggen. Dankzij de vier lagen van de sensor wordt de bewegingsrichting van een persoon duidelijk bepaald en kan het huidige gebruik van een gedefinieerde zone worden bewaakt. De combinatie van meerdere sensoren maakt het dus mogelijk om zelfs grote gebieden met verschillende in- en uitgangen te bestrijken, zoals winkelcentra, luchthavens of beurzen. 

DistanceGuard 

De DistanceGuard SensorApp, in combinatie met een 2D LiDAR sensor, kan de afstand tussen twee personen detecteren. Dit is vooral handig in omgevingen waar de momenteel aanbevolen minimumafstanden tussen mensen in acht moeten worden genomen, bijvoorbeeld bij het wachten in de rij bij een winkel. Zodra de afstand tussen twee personen kleiner is dan de geconfigureerde minimale afstand, wordt een signaal gegenereerd. Afhankelijk van de wensen van de klant kan dit een lichtsignaal, een audiotoon of een visueel signaal zijn . 

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina