linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
UGENT NEEMT DEEL AAN SIEMENS INDUSTRY ACADEMY
Siemens Industry Academy kondigt bij de start van het nieuwe academiejaar verdere uitbreidingen aan. Lees meer
PARTNERSCHAP SCHNEIDER ELECTRIC EN CEBEO
Schneider Electric overhandigde op 1 september het Industrial Automation Distributor (IAD) certificaat aan Cebeo, gespecialiseerde groothandel in elektrotechnisch materiaal.  Lees meer
WINNAARS BEKEND KAMP C 3D-PRINT WEDSTRIJD
Kamp C, het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in Westerlo, heeft de namen van de winnaars bekendgemaakt van hun 3D printing wedstrijd. Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

KWALITEITSBEWAKING DOOR AOI

27/08/2020

Elektronicafabrikant E.D.&A. investeert in een bijkomende 3D AOI in het kader van hun visie op doorgedreven kwaliteitsbewaking.

Deze nieuwe machine wordt achteraan in de THT (Through Hole Technology) lijn geplaatst. E.D.&A. zoekt steeds naar nieuwe innovaties en past deze toe in haar productieproces.

Door de aanschaf van de bijkomende 3D AOI slaagt E.D.&A. erin om de THT-lijn voor een groot deel te automatiseren: robots plaatsen de componenten (grotendeels) automatisch, AOI-inspectie (Automated Optical Inspection) op de aanwezigheid en polariteit van de componenten, selectief solderen van de componenten en daarnaast de optische inspectie van de solderingen aan de onderzijde van de print met de nieuwe 3D AOI.

Hiermee ronden ze een laatste belangrijke stap af die de kwaliteit verder zal verhogen in hun Factory of The Future. De nieuwe machine zorgt voor een heel korte feedbacklus, waardoor er geen escalatie van eventuele reeksafwijkingen kan plaatsvinden.

Bijkomende 3D AOI inspecteert solderingen

E.D.&A. koos voor de Viscom full 3D AOI machine S3016 Ultra, wat belangrijk is, omdat zo ook o.a. de lead protrusion (pinlengte) geverifieerd kan worden. Hierop zijn bepaalde normen van toepassing en bovendien zijn deze pinlengtes extra belangrijk voor producten die worden ingebouwd.

Deze nieuwe machine heeft niet alleen een 3D-bottom camera, maar bijkomend nog 8 zijdelings geplaatste camera’s die een schaduwvrije inspectie onder een hoek bieden wat zorgt voor een goede beeldreconstructie. Deze camera’s bieden een hoog gebruiksgemak voor de operatoren: een klaar en duidelijk beeld maakt een juiste interpretatie en correcte herstelling van de eventuele afwijking mogelijk.

www.edna.eu

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina